V Bostonu vzniká exkluzivní coworking pro robotické startupy

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Sdílená otevřená pracoviště, neboli coworking, ve stylu newyorské sítě WeWork se v dnešní technologicky zaměřené společnosti stávají čím dál populárnějšími. Ostatně i do Čech již takový koncept proniká, což dokazuje například nedávno otevřený WorkLounge v pražském Karlíně, ovšem Spojené státy jsou zatím, co se týče coworkingových prostorů, mnohem dále. To platí i pro nově vznikající projekt v Bostonu.

Pod střechou budovy District Hall v bostonském části Seaport, která je útočištěm pro řadu startupů a lidí s inovativními nápady, vzniká nový specializovaný prostor pod hlavičkou města Boston a neziskového organizace MassRobotics s výhradním zaměřením na robotiku a vše okolo ní.

wework

Přečtěte si takéJaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?Jaké to je mít kancelář v miliardovém startupovém coworkingu WeWork?

Na zhruba 1,400 metrech čtverečních (do budoucna se plánuje zvětšení o další 2-3 tisíce m²) jsou nabízeny specializované prostředky pro vývoj a testování robotických produktů.

massrobotics_3

Uvnitř se nachází konkrétně  6 kanceláří s kapacitou pro 30 lidí a sdílený prostor pro dalších 60 lidí se zázemím v podobě elektronických laboratoří, kde lze najít 3D tiskárny, průmyslové osciloskopy, laboratoře pro „indoor“ testování dronů nebo platformy pro testování robotických rukou. Nechybí samozřejmě ani konferenční místnosti a mnoho dalších míst pro relaxaci či networkování.

massrobotics_1

Podporu MassRobotics vyjádřil i Martin J. Walsh, starosta Bostonu.

Podle Joyce Sidopoulose, spoluzakladatele MassRobotics, není tento coworking pouze místem pro vývoj robotů (i když je, jak sám dodává, důležitý), ale obecně jako iniciativa pro zaměření a udržení technologických talentů na území Bostonu, s čímž se pojí také vytváření nových pracovních míst.

Ostatně je tato organizace, kterou podporují firmy jako Amazon Robotics, Panasonic a mnoho dalších, součástí lokálního sdružení Mass Technology Leadership Council, které cílí právě na nadějné a inovativní projekty.

Foto: MassRobotics

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym