Tvůrci Vespy vytvořili autonomní „osobní tašku“, která sama odveze například váš nákup

1
0Zobrazit komentáře

O tom, že nás na trhu osobní přepravy v následujících letech čeká menší revoluce, asi není potřeba příliš spekulovat. Ostatně výrobci z celého světa už se teď předhání v tom, kdo vymyslí promakanější způsob přepravy věcí nebo lidí a to ať už pomocí dronů nebo inteligentních robotů.

S jedním takovým řešením se nyní vytasila italská firma Piaggio (respektive její startupová divize Piaggio Fast Forward z Bostonu), která stojí za výrobou legendárních městských skútrů Vespa, to když představila osobního robota s názvem Gita.

pinterestlens_1

Přečtěte si takéPinterest představil funkci ve stylu „Shazam“ pro reálné objektyPinterest představil funkci ve stylu „Shazam“ pro reálné objekty

Toto zařízení, které je pro bezproblémový pohyb v prostoru osazeno dvěma velkými koly, několika senzory, kamerami a čtečkou otisků prstů, by totiž mělo být schopno unést náklad o hmotnosti 18kg a díky vysílači navíc neustále jezdit za svým majitelem. V případě potřeby je pak možné Gita díky autonomním funkcím vyslat do reálného provozu samostatně a nechat ho doručit zvolený náklad.

gita

Gita má díky senzorům zvládnout bezproblémový provoz v reálném provozu

To vše až při maximální rychlosti 35 km/h a době provozu okolo 8 hodin, k čemuž by mělo podle slov tvůrců stačit zhruba 3 hodinové nabíjení. Do prodeje by se pak zařízení mělo dostat už během příštího roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym