Takto bude vypadat přeprava lidí pomocí dronů v Dubaji, která se spustí už za pár měsíců

ehang1
0Zobrazit komentáře

Když se řekne slovo dron, většina lidí si představí menší zařízení, které je schopno unést kameru pro natáčení ve vzduchu nebo nějaké menší balíčky, které se pomocí dronu postupně dají přepravovat. Dron ale může unést i mnohem větší náklad a může mít podobu malého letadla nebo vrtulníku. Přesně ten zaujal dubajskou Roads & Transport Authority.

Vyrábí ho asijská společnost Ehang pod označením Ehang 184 s tím, že v rámci skládacího modelu dronu je možné převést jednoho člověka o maximální hmotnosti 99 kilogramů a to po dobu 25 minut (30 km) ve výšce až 3500 metrů o rychlosti 60 kilometrů za hodinu. O to se stará 8 motorů s výkonem 152 kW a 17 kWh bateriové články, které se dokáží dobít za 4 hodiny na pomalé nabíjení (50A) nebo již za hodinu na rychlé (200A).

teslatest

Přečtěte si takéTesla opět překonala svůj rekord ve zrychlení a nechala za sebou Ferrari i PorscheTesla opět překonala svůj rekord ve zrychlení a nechala za sebou Ferrari i Porsche

Na World Government Summit se Mattar Al Tayer, šéf dubajského RTA, rozhodl oznámit, že takové drony by měly přepravovat první pasažéry v Dubaji již v létě tohoto roku. První testy s reálnými lidmi proběhly již v půlce minulého roku v Nevadě v USA – firma ovšem na přepravu pasažérů v USA povolení nezískala.

dron

Po nástupu do dronu se tak pasažér připoutá, případně si mírně upraví jediné sedadlo, které je uvnitř, a zvolí na displeji před sebou cíl cesty. Dron se pak na zvolené místo dostane sám, bez žádného manuálního zásahu, ovšem s tím, že je na dálku do 40-60 kilometrů kontrolován z řídícího střediska.

Edit 14.2.2017 v 17:15: Dron se navíc objevil i v nabídce českého e-shopu Alza.cz, s tím, že předobjednávky jsou prozatím nedostupné, ale očekávaná cena by se měla dostat k hranici 300 tisíc dolarů, tedy 7,6 milionům korun.

Pohled na model Ehang 184:

ehang4
ehang3
ehang2

Foto: Ehang

Diskuze (0)

Novinka

Anonym