Podívejte se na milionové reklamy, které se dnes objeví během Super Bowlu

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Ve sportovní sféře patří začátek roku vždy jedné z nejvěhlasnějších událostí na světě, a to konkrétně Super Bowlu. Letošní 51. ročník, který se odehraje 30 minut po půlnoci z dneška za zítřek (našeho času), však láká nejen na to nejlepší z NFL, o což by se měly v houstonském parku postarat týmy Atlanta Falcons a New England Patriots, ale také na bohatou poločasovou pauzu.

Právě v momentě, kdy hráči amerického fotbalu odchází do svých kabin, se otevírá prostor pro nejrůznější společnosti. Ty totiž mají možnost propagovat své produkty v reklamních spotech, na které se dívá skutečně velké množství lidí. Server The Big Lead uvádí, že jen na americkém trhu se čísla sledovanosti pohybují u každého Super Bowlu v rozmezí od 110 do 115 milionů.

startup

Přečtěte si takéČeský komiksový startup Nanits Universe chce na Kickstarteru vybrat 780 tisíc korunČeský komiksový startup Nanits Universe chce na Kickstarteru vybrat 780 tisíc korun

Firmy na tyto statistiky slyší a jsou ochotny zaplatit velké peníze za to, aby na obrazovkách takové masy lidí mohly figurovat. Letos se částka za 30vteřinový spot pohybuje okolo rekordních 5 milionů dolarů. To je v přepočtu 125 milionů korun. Existuje hned několik důvodů, proč je tato obří suma za krátkou propagaci jen tak neodradí.

superbowl_1

Především se jedná o velice silný marketing. Ten, kdo má reklamu během pauzy Super Bowlu, dosáhl snad v rámci propagace všeho, čeho mohl. Mnohem důležitější je však fakt, že osloví znatelně více lidí než reklamy na Internetu nebo tradičně během televizního vysílání. Mnozí diváci totiž kladou největší důraz právě na poločasovou přestávku, kde mimo jiné vystupují i různí světoví umělci (minulý rok například Coldplay).

Kdo se objeví letos na televizních obrazovkách?

Seznam je poměrně dlouhý, a tak jsme pro vás vybrali 5 těch nejzajímavějších:

Nintendo se svou konzolí Switch

Intel v čele s Tomem Bradym, quaterbackem z New England Patriots

https://www.youtube.com/watch?v=nTw7eten1no

Google a chytrý domácí asistent Home

https://www.youtube.com/watch?v=gGakz236Tno

Ford a názorná ukázka jejich iniciativ

https://www.youtube.com/watch?v=HhtHflDrnAU

Lexus s novým vozem

https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=h_iktzXK4K0

Celý výčet, kde nechybí ani fast-foodové řetězce KFC a McDonald’s nebo další automobilky jako Honda či Audi, najdete zde.

Foto: NFL

Diskuze (0)

Novinka

Anonym