PayPalem je nově možné platit i na komunikační službě Slack

Filip HouskaFilip Houska

paypalslack_1
0Zobrazit komentáře

Internetová platební služba PayPal, za jejímž celosvětovým úspěchem stojí internetové osobnosti jako Peter Thiel nebo Elon Musk, nově prohlubuje pole svých integrací do různých služeb. A tentokrát jde opravdu o velkou věc, jelikož vedle hlasové asistentky Siri od Applu, Outlooku od Microsoftu nebo Messengeru od Facebooku, se nyní dostává i na populární komunikační platformu Slack.

Nově budou moci uživatelé služby Slack, která je se svou 5milionovou základnou denně aktivních uživatelů určena především pro firemní komunikaci, realizovat peer-to-peer platby rovnou skrze vestavěné rozhraní, a to v rámci volitelného rozšíření (pluginu) v podobě chatovacího bota.

Jan Muller_1_2016

Přečtěte si takéČeská aplikace na správu financí Wallet překonala 1,5 milionu stažení a chystá verzi pro podnikateleČeská aplikace na správu financí Wallet překonala 1,5 milionu stažení a chystá verzi pro podnikatele

Ten funguje na základě příkazu ve formě „/PayPal send $5 to @nickname“. Po zadání tohoto příkazu se automaticky objeví výzva k přihlášení k účtu PayPal a po vyplnění požadovaných údajů bude provedena transakce na účet protistrany (za předpokladu, že dotyčný má také účet na PayPalu).

paypalslack_2

Myšlenkou tohoto pluginu je především umožnění rychlých a nenáročných plateb (například za oběd, kávu, odvoz a tak podobně) mezi spolupracovníky. Funkce je zatím dostupná ve Spojených státech, Austrálii, Kanadě a Spojeném království. Je zatím ve hvězdách, kdy bude přístupná i pro českou a slovenskou komunitu.

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym