Hackathon akce Startup Weekend se vrací do Prahy a chce najít nové startupy za 54 hodin

Jiří SvobodaJiří Svoboda

Startup Stock Photos

0Zobrazit komentáře

Startupy jsou nápady, jejichž realizace se většinou vejde do horizontu několika měsíců, základ však lze dát dohromady během jediného víkendu. Přesně na to se zaměřuje celosvětový hackathon program Startup Weekend, který se po čtyřech letech bude znovu pořádat v Praze.

Účastníci, kterými mohou být vývojáři, designeři, programátoři, nebo jen startupoví nadšenci, se nejdříve v pátek večer sejdou, odprezentují své nápady a ty nejlepší vyberou k realizaci. Kolem nich se sestaví týmy, které mají 54 hodin na rozvoj myšlenky do použitelného konceptu. Vše je završeno nedělním pitchem, při kterém zkušená porota, mezi kterou tentokrát budou i Guillaume Fournier z Credo Ventures, ředitelka iCollege Petra Končelíková či Cedric Maloux ze StartupYardu, vybere vítěze.

butcher_1

Přečtěte si takéNa Demo Day pražského akcelerátoru StartupYard přijede i legendární šéfredaktor TechCrunche: Mike ButcherNa Demo Day pražského akcelerátoru StartupYard přijede i legendární šéfredaktor TechCrunche: Mike Butcher

Na místě nebudou chybět krom masivní zásoby kávy a jídla ani zkušení mentoři a koučové, kteří budoucím startupistům pomohou a poradí. Odměnou za pracovní víkend budou nové kontakty, rozjetý projekt a odměny v podobě konzultací agentury 2Fresh, produktů od partnera Culcharge, nebo předplatného webové analytiky českého startupu Zeerat.com.

Startup-Weekend-Prague-2017

Celosvětově se konceptu Startup Weekend od roku 2007 účastnilo na 193 tisíc lidí ze 150 zemí světa. Celkově se tak pod taktovkou společnosti Techstars a za pomoci platformy Google for Enterpreneurs uskutečnilo už 2900 událostí. Startup Weekend Prague se bude konat od 3. do 5. března v prostorách pražského coworkingu Node5. Zúčastnit se může každý a vstupenky je už nyní možné koupit v síti Eventbrite v cenách začínajících na 21,49 eurech, tedy 580 korunách.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym