Český startup Flatio získává od INCOMMING Ventures investici v řádu milionů Kč

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Flatio, brněnský startup podnikatele Radima Rezka, který se specializuje na poskytování střednědobých nájmů v horizontu od jednoho do šesti měsíců, právě oznámil, že získává nového investora, s jehož pomocí chce dobýt evropská města.

Novým investorem startupu se stávají čeští INCOMMING ventures Michala Mičky, jež se specializují právě na oblast e-commerce a doplňují tak investiční společnost Enern stojící za projekty jako: Rohlik.cz nebo Slevomat.cz, která začátkem roku 2016 do Flatio investovala částku v řádech milionů Kč.

svobodashopsys2

Přečtěte si takéOndřej Fryc, Michal Mička a spol. investují 15 milionů korun do e-shopové platformy ShopSysOndřej Fryc, Michal Mička a spol. investují 15 milionů korun do e-shopové platformy ShopSys

Získání nové investice, která se pohybovala v řádu jednotek milionů korun, by pak projektu, který například v Praze jen za rok 2016 zprostředkoval více než 14 000 nocí, mělo pomoct především v zahraniční expanzi.

„Věříme, že zúročíme své zkušenosti z oblasti e-commerce a pomůžeme s procesem zdokonalování celého online procesu od výběru nemovitosti až po platby nájemného. Od vstupu do Flatia si slibujeme úspěšnou expanzi do dalších evropských měst a zvýšení podílu na trhu se střednědobými pronájmy,“ říká Michal Mička, ředitel společnosti INCOMMING ventures.

© David Mitáš – http://david.mitty.cz

Radim Rezek, zakladatel Flatio

A právě expanze do evropských měst je pro Flatio klíčová. Nově vstupuje do Vídně (od ledna je navíc také v Bratislavě) a dalším cílem bude německý Berlín. Investici okomentoval i Radim Rezek, zakladatel a CEO Flatia…

„Z našich analýz podložených daty Eurostatu vychází, že lidé trávící ve Vídni mezi 15 a 90 dny utratí za ubytování 3,1 miliardy korun, což je o 1,3 miliardy více než v Praze. Vídeň vidíme jako první vlaštovku, která nám přinese zahraniční zkušenosti a ukáže směr, jak v roce 2017 obsadit další evropské metropole. Po Vídni nás bude zajímat především Berlín, kde se podle analýzy za střednědobé ubytování utratí desetkrát více než právě ve Vídni.“

Cílem Rezka je jinak do 5 let urvat v Evropě 10procentní podíl na střednědobém trhu s bydlením, což odpovídá zhruba obratu 10 mld. Kč ročně.

flatio_2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym