TrackR: další ze zařízení, která zvládnou najít ztracené věci bez nutnosti být v jejich dosahu

bravo3
0Zobrazit komentáře

Dnešní uspěchaná doba napomáhá tomu, že často zapomínáme. Nápady, to co jsme dělali celý týden, ale i běžné věci, jako třeba klíče, poznámky v práci na stole nebo batoh na letišti při spěchu z terminálu na druhý. Bohužel právě ztráta těchto věcí je dnes čím dál častější a toho si je dobře vědom nespočet startupů i větších firem, které vyrábějí zařízení pro lokaci ztracených předmětů, ale třeba i domácích mazlíčků, starších lidí nebo aut.

Mezi touto tvrdou konkurencí se snaží uspět například i americký startup TrackR, vyrábějící čtyři základní druhy vyhledávacích zařízení – od útlých samolepek, speciálního zařízení do peněženky, lokátorů všech předmětů v rámci budov a jejich přesného rozmístění po místnostech nebo trackeru nazvaného Bravo, který v sobě skrývá hned několik zajímavých funkcí.

slack-call-830×570-12x

Přečtěte si takéKomunikační platforma Slack konečně představila videohovory. Pracoval na nich i český designérKomunikační platforma Slack konečně představila videohovory. Pracoval na nich i český designér

Vedle základních vlastností, jakými jsou propojení s mobilním telefonem, prozvonění zařízení na dálku, vyhledávání mobilu pomocí jednotlivých čipů nebo třeba integrace s domácími zařízeními jako Amazon Alexa, je tu ale něco, co dovoluje pouze síť více než 4,5 milionů prodaných zařízení. Pokud totiž něco ztratíte mimo BlueTooth dosah zařízení, s hledáním „nevědomky“ pomohou ostatní uživatelé, kteří se ve zmíněném rozsahu objeví. Baterie pak vydrží až rok s výměnou zdarma.

bravo

V aplikaci se tak poté ukáže přesná poloha, ve které byl ztracený předmět naposledy spatřen. Potenciální nálezce tak ani nebude přímo vědět o tom, že někomu pomohl. Tato služba je dostupná celosvětově, včetně většiny větších měst v Česku a funguje pouze na bázi BlueTooth, takže po připojení se k internetu kolemjdoucího se poloha aktualizuje i dodatečně. Tímto způsobem se prý daří najít až milion ztracených předmětů denně.

Bravo, tedy zmíněné zařízení, se prodává za základních 29,99 dolarů, přesněji 774 korun, za jeden kus. 5 kusů pak vyjde na 89,99 dolarů a 10 kusů na 119,99, tedy přibližně 3099 korun. Firma navíc oznámila, že v průběhu března 2017 vypustí do světa novou verzi své TrackR Wallet a zároveň aktualizaci zařízení pro lokaci všeho v rámci domácnosti, které bude napájeno z klasické zásuvky.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym