Tato revoluční aplikace vám díky rozšířené realitě pomůže s kreslením na papír

sketchar
0Zobrazit komentáře

Takřka každý alespoň jednou v životě snil o tom, že bude umět bezchybně nakreslit obrázek – ať už nějaký s originálním motivem nebo třeba jen kopii oblíbené filmové postavy či známého díla. Najít si ale čas na studium kresby, především pak té figurální, už je ale ta složitější část, kvůli které to většina lidí, nevyužívajících kresbu ve své profesi, vzdala.

S tím by chtěl pomoci projekt SketchAR, který je založený na principu rozšířené reality, podobně jako třeba nedávný fenoném Pokémon Go nebo oblíbená fotoaplikace MSQRD. Kdekoliv na internetu nebo ve své galerii si tak můžete najít libovolný obrázek, fotoaparátem telefonu pak namířit na plochu papíru, zafixovat si pozici obrázku na povrchu a poté podle ní kreslit.

neebotop

Přečtěte si takéNeebo: Český startup vyrábějící náramky pro nemluvňata, které umí monitorovat životní funkceNeebo: Český startup vyrábějící náramky pro nemluvňata, které umí monitorovat životní funkce

Na tom by v základu nebylo nic tak zásadního, kdyby se ovšem zvolená předloha na papíře prostřednictvím mobilního telefonu nezobrazovala stejným způsobem, jako kdyby už tam byla dávno nakreslená, včetně toho, že při následném kreslení reálnou tužkou nebo fixem nepřekrývá ruce.

Aplikace je momentálně v poslední fázi vývoje pro iOS a Android a ven by se měla společně se svojí verzí pro zobrazení hologramů v rozšířené realitě Microsoft HoloLens dostat během několika příštích týdnů. Díky těmto jednoduchým principům se tak může kdokoliv začít učit kreslit pomocí mnohem zábavnějšího způsobu, než jsou klasické knihy a kurzy, které jsou časově mnohem náročnější.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym