Startup na domácí práce SuperSoused.cz chce na Fundlift.cz získat 4,5 milionu Kč

Jiří SvobodaJiří Svoboda

soused
0Zobrazit komentáře

Najít v dnešní době dobrého řemeslníka, šikovného instalatéra, či siláka, co dokáže vynést dvacetikilovou krabici do čtvrtého patra, může být problém. Portálem, který na principu přímého peer-to-peer spojuje zájemce o tyto služby a ty co je nabízejí, je SuperSoused.cz. Ten zhruba po roce a půl od svých začátků startuje kampaň na crowd-fundingové investiční platformě Fundlift.cz.

Princip služby je zcela jednoduchý. Na webu či v mobilní aplikaci stačí zadat inzerát s požadovanou službou ─ může se jednat o opravy v domácnosti, opravy elektroniky, stěhování, úklid či zahradnické práce.  Poté, co je inzerát odeslán už nezbývá nic jiného, než čekat. Supersousedi pak k inzerátu připisují nabídky, za kolik jsou ochotni práci udělat. Funguje také systém hodnocení od předchozích zákazníků, který vždy pomůže vybrat nejlepší variantu.

idealni-najemce

Přečtěte si takéBrněnská služba IdeálníNájemce.cz po roce provozu expanduje do PrahyBrněnská služba IdeálníNájemce.cz po roce provozu expanduje do Prahy

Několik dalších pravidel pojišťuje, aby celý proces objednávky proběhl co možná nejhladčeji. Pro klienta je výhodou, že zadání je zcela zdarma a zcela nezávazné. Pokud se ale rozhodne některé ze služeb využít, musí zaplatit předem, nicméně sám dělník však peníze neuvidí dřív, než je práce hotová. SuperSoused.cz totiž funguje i jako garant, který je za bezpečnost platby zodpovědný a tak má v mezičase peníze v depozitu. Pro řemeslníka je ale zároveň nesmírnou výhodou, že nemusí mít živnost ani jinou klasifikaci v oboru. Sám SuperSoused.cz vydělává 15 % provizí z každé zakázky.

Služba funguje od září 2015  v Praze, od ledna v 2016 i v Brně a v říjnu téhož roku byla působnost pod jménem SuperSused.sk rozšířena i do Bratislavy. Za rok 2016 bylo v Praze a Brně zadáno 10644 zásilek, nicméně jen 2997 bylo realizovaných. Uskuteční se tedy pouze 28% veškerých zakázek, nicméně za letošní rok by se toto číslo mělo vyšplhat na 40%. Ruku k dílu přiložilo celkem v minulém roce dva tisíce kutilů,  z nichž více než polovina má na kontě nejvyšší, pětihvězdičkové hodnocení.

„V prvním roce provozu jsme vytvořili platformu, zefektivnili všechny procesy mezi zákazníky a dodavateli a analyzovali a nalezli ty nejúčinnější marketingové kanály. Věříme, že jsme schopni být na českém a slovenském trhu jedničkou. Prostředky získané na Fundliftu nám pomohou s dalším rozvojem našeho projektu,“ uvedl Lukáš Novák, zakladatel firmy SuperSoused.cz.

Od investorů žádá SuperSoused celkově 4 500 000 korun výměnou za tříletý konvertibilní investiční certifikát s úrokovou sazbou 10% p.a. Navíc, pokud bude částka úspěšně vybrána, zakladatel projektu přidá vlastní kapitál ve výši  jednoho milionu korun.  Ten bude využit především na upevnění značky na českém trhu, marketing, rozvoj softwaru i expanzi.

soused

Velká expanze doma i v zahraničí

V letošním roce firma chystá množství inovací. V první řadě chce rozšířit svou působnost do mnoha dalších měst v Česku i na Slovensku, včetně Ostravy, Plzně, Žiliny či Košic. Ještě významnější je ale vstup na zahraniční trhy – konkrétně do Vídně a Berlína. V těchto městech je totiž potencionální výnos odhadován na trojnásobek, respektive sedminásobek oproti Praze. Konkurencí by pro SuperSouseda mohl být v jednom ze segmentů startup LidskaSila.cz, který stejným způsobem funguje v oblasti úklidů.

„V rámci sdílené ekonomiky představují globálně drobné služby a výpomoci, ať již jsou to domácí práce a opravy, servis počítačů, nebo jiné služby, které domácnosti nepoužívají pravidelně, obrovský trh s nesmírně dynamickým potenciálem a mnohamilionovými valuacemi. Jsme rádi, že i v České republice se etablovala platforma, která na tyto služby cílí, a doufáme, že i investoři na Fundliftu její další růst podpoří,“ dodala Andrea Lauren, zakladatelka Fundliftu.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym