Spotify chce zaměstnat Baracka Obamu

Filip HouskaFilip Houska

obama
0Zobrazit komentáře

Spotify, gigant na poli hudebních streamingových služeb, neustále hledá členy do čím dál více se rozrůstajícího týmu. Nově však vypsal pozici, na kterou zcela jistě nikdo z „obyčejných“ lidí nemá dostatečné zkušenosti, a proto tímto vypsáním míří na vysoké posty světových lídrů. A tím vůbec nejideálnějším je dosluhující prezident Spojených států Amerických.

Vše začalo komentářem, kdy Barack Obama, úřadující prezident USA, řekl, že „stále čeká na práci ve Spotify, protože všichni milují jeho playlist“, který vytvořil. Toho se chytil Daniel Ek, CEO  Spotify a navrhl zcela novou pozici, jež by seděla právě Obamovi.

michaeljordan

Přečtěte si takéBasketbalista Michael Jordan si díky svému businessu mimo sport přišel letos na 100 milionů dolarůBasketbalista Michael Jordan si díky svému businessu mimo sport přišel letos na 100 milionů dolarů

„Prezident playlistů“, tedy oficiální název nového pracovního místa, by měl korigovat sestavování různých playlistů a poskytovat vedení neotřelé nápady a pohledy na věc jako takovou. Proč by zrovna něco takového nemohl vykonávat někdo s tradičním společenským postavením? Proč zrovna hlava světové velmoci? Po přečtení požadavků je to zcela zřejmé…

spotify1
  • Alespoň osm let zkušeností s vedením vysoce respektovaného národa.
  • Obeznámení s platformou Spotify a zkušenosti se sestavováním playlistů na federální úrovni. Cokoliv od různorodých letních hitů po slavnostní „I just found my birth certificate“.
  • Mít dobré vztahy se širokou škálou umělců a muzikantů. Hrál ti na narozeninách Kendrick Lamar? Rádi bychom o tom slyšeli!
  • Vášnivý projev ohledně playlistů na tiskových konferencích. Na rovinu, měl bys být jedním z nejlepších speakerů na světě.
  • Zaměření na detailnost a důslednost. Možnost blíže spolupracovat s ostatními odděleními, aby se playlisty podrobily veřejnému mínění.
  • Dobrý týmový duch, vynikající etika práce, přátelské vztahy a milý přístup. A Nobelova cena za mír.

Pochopitelně celá situace vyznívá poměrně ironicky, ovšem pokud by skutečně Barack Obama, kterému za pár dní končí úřadování v Bílém domě, vstoupil do kreativního týmu Spotify, jednalo by se o přestup století.

Foto: Marc Nozell / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym