Shift: aplikace, která zjednodušší práci s více Gmail účty najednou

Jiří SvobodaJiří Svoboda

gmail
0Zobrazit komentáře

Na emailu, ač jde o technologii používanou veřejností více než dvacet let, se od jeho počátku v základu takřka nic nezměnilo. Když tedy po nějakém čase došlo na to, že lidé museli operovat s několika účty najednou, například soukromým a pracovním, nastal problém s uživatelským rozhraním, které na to nikdy nebylo stavěné.

Ačkoliv velcí zprostředkovatelé emailů se tento problém snažili vyřešit po svém, až teprve nedávno představená aplikace Shift se možná trefila do černého. Sází totiž na jednoduchý a intuitivní design, který by měl pomoci zejména těm, kteří používají několikero Gmail účtů, usnadnit jejich používání a výrazně zrychlit přepínání mezi nimi. Kromě Gmailu ale nabízí také jednoduché používání dalších služeb Googlu, Kalendáře a Disku.

slack-call-830×570-12x

Přečtěte si takéKomunikační platforma Slack konečně představila videohovory. Pracoval na nich i český designérKomunikační platforma Slack konečně představila videohovory. Pracoval na nich i český designér

Shift se prezentuje jako nástroj pro ty, kteří používají Gmail a jeho přidružené aplikace jako hlavní komunikační platformu. Tvůrci pak tvrdí, že by lidé mohli Shift potřebovat například pokud příliš často kontrolují své emaily, pokud mají ve zvyku otvírat kvůli emailovým účtům desítky záložek v prohlížeči, či pokud je jejich sdílený kalendář pro všechny Google účty příliš zmatený. Například jedné z uživatelek přišel jeho způsob fungování podobný jako u komunikační platformy Slack.

shift

Shift patří mezi produkty firmy Redbrick z Britské Kolumbie v Kanadě a zaznamenal úspěch na serveru ProductHunt, kde se před týdnem dostal do Featured sekce. Jak řekl CEO projektu Tobyn Sowden, do budoucna se pak chystá i integrace Dokumentů a Tabulek Google, tak aby při používání Disku nebylo nutné už vůbec otevírat prohlížeč.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym