Seznam kupuje 17% podíl v novém přepravním startupu Zavezu.cz

Michal PtáčekMichal Ptáček

zavezu
0Zobrazit komentáře

Česká platforma Zavezu.cz, která nabízí alternativní způsob dopravy všem, kdo potřebují převést předměty různých rozměrů, získává pro svůj oficiální start velmi cenného partnera. Do nedávno spuštěného přepravního startupu, totiž za prozatím neupřesněnou částku vstupuje český technologický gigant Seznam, který v něm získává 17% podíl.

Spolujízda pro věci

Celý princip služby je poměrně jednoduchý. Uživatel prostřednictvím webu či mobilní aplikace zadá, jaký typ předmětu je třeba přepravit, odkud a kam, kdy a za jakou cenu. Následně si zadavatel poptávky vybere z nabídek ověřených převozníků/ ostatních uživatelů, ať už podle ceny, hodnocení či třeba sympatií, s tím, že samotnou přepravu zásilky může po celou dobu sledovat. Platí pak až po jejím úspěšném vyřízení.

„Zavezu je platforma, která nabízí alternativní způsob dopravy zásilek k těm, které všichni známe, ať už jde o poštu či kurýra. V synergii s ní vidíme velký potenciál. Jako první startujeme s obligátní službou, která také funguje na peer-to-peer základech – je jí Sbazar. Postupně budeme pokračovat se začleňováním Zavezu i do dalších našich služeb, kde to oběma stranám dává smysl,“ uvádí k majetkovému vstupu Tomáš Kapalín, místopředseda představenstva společnosti Seznam.cz a ředitel rozvoje podnikání

svobodashopsys2

Přečtěte si takéOndřej Fryc, Michal Mička a spol. investují 15 milionů korun do e-shopové platformy ShopSysOndřej Fryc, Michal Mička a spol. investují 15 milionů korun do e-shopové platformy ShopSys

Prvním průkopníkem bude Sbazar.cz

Prvním serverem z portfolia Seznamu, který Zavezu.cz bude využívat, je Sbazar.cz, který bude v prvním kroku informovat nakupující i prodávající o možnosti využití tohoto alternativního způsobu přepravy v notifikačních e-mailech s potvrzením či doručením odpovědi na inzerát. Nedostanou je jen ti, kde by nabídka převozu nedávala úplně smysl – například při nabídce služeb, nemovitostí či zvířat.

zavezu-2

Pro rychlejší rozjezd služby, pak Seznam podle všeho Zavezu, jehož pojistným partnerem se stala pojištovna Generali, bude podporovat i display reklamou na svých serverech.

Aplikaci Zavezu pro iOS můžete stahovat zde, pro Android zde.

zavezu

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym