Scratch Wars: česká hra spojující karetní hru s její online podobou, která získala miliony korun

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

V českých končinách vzniká další herních projekt, který má podle některých ambice stát se ve svém oboru světovou špičkou. Titul zvaný Scratch Wars od nově vzniklého pražského studia Notre Game totiž není rozhodně typickým titulem, díky tomu, že unikátně spojuje sběratelskou karetní hru s její online verzí, a proto ji je těžké žánrově zařadit.

Koncept, který je založený na sbírání kartiček hrdinů a jejich zbraní, je primárně využitelný v klasické hře u stolu s kamarády, avšak k výraznému rozšíření možností dochází po nahrání kartiček pomocí QR kódů do mobilní aplikace. Posléze tak jde bojovat v online duelech, turnajích a kampani. Nechybí ani objevování světa zvaného Overcorner či získávání raritních kouzel.

1

Přečtěte si takéLegion 1917: Rise of the Bolsheviks: nová česká tahová strategie z prostředí ruské občanské válkyLegion 1917: Rise of the Bolsheviks: nová česká tahová strategie z prostředí ruské občanské války

Navíc každá karta je unikátní, protože jak jména hrdinů, tak úroveň jejich dovednosti jsou automaticky generovány. Název hry pochází z toho, že všechny karty jsou stírací. Konkrétnější informace lze nyní nalézt také na facebookové stránce projektu, s tím, že uvedení na trh se plánuje už na příští měsíc. Celá hra ostatně zaujala i tvůrce legendárních Magi:c The Gathering či distributory slavných Pokémon Cards:

„Jeden z nejinovativnějších produktů co jsem za dlouhou dobu viděl. Bylo zábavné vidět jak se z ničeho nic postavy z kartiček přesouvají přímo do telefonu,“ dodal Sean Lashgari, Senior Director v UltraPro Entertainment, který je evropským distributorem známých Pokémon Cards.

scratchwars

„Scratch Wars zajímavým způsobem rozvíjí sběratelské hry a opravdu si zaslouží místo na trhu,“ řekl Peter Adkinson, vynálezce Magic: The Gathering

Pětičlenný tým v čele s Jiřím Mikolášem, herním designerem s více než patnáctiletou praxí, pracuje na hře už více než rok a dokázal si tak získat pozornost investorů. Krom jednotlivců a jednoho z předních českých youtuberů ho podpořili částkami v řádech nižších milionů korun i J&T Ventures a Wormelen Group, pod které spadají hračkářství Bambule, HM Studio či Sparkys.

scrathwarstriple

Česko využijí Notre Game jako laboratorní trh, v případě úspěchu se chystají i do zahraničí, na což by však byla potřeba další investice. Trh se stolními karetními hrami žádný boom v současnosti nezažívají, nicméně online prostoru s přehledem dominuje Hearthstone od studia Blizzard Entertainment, který už v dubnu minulého roku překonal magickou hranici 50 milionů hráčů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym