Původem českou technologickou firmu Kerio kupuje za desítky milionů dolarů GFI Software

0Zobrazit komentáře

Americká společnost GFI Software, patřící do skupiny ESW Capital, která má svoji pobočku mimo jiné i v Ostravě a vyvíjí bezpečnostní produkty především pro větší korporace, se postarala o zásadní novinku, která skvěle doplňuje včerejší oznámení miliardové akvizice českého startupu Apiary. Novinkou je totiž koupě původně české bezpečnostní firmy Kerio Technologies.

Ta funguje již 20 let a i když jde o původně plzeňskou firmu, kterou vede Mirek Křen, své hlavní sídlo má v kalifornském San José. Pod Kerio Technologies patří produkty jako Kerio Connect, Control, Cloud nebo Operator a společně nabízejí kompletní řešení pro malé a střední podniky z pohledu bezpečnosti a komunikace a momentálně je prodávají do zhruba 100 zemí.

tesla

Přečtěte si takéPodívejte se na nejnovější fotky dlouho očekávané Tesly Model 3Podívejte se na nejnovější fotky dlouho očekávané Tesly Model 3

Podle našich informací se výše transakce pohybovala v řádech desítek milionů dolarů. Stávající produkty Keria by měly zůstat v původní podobě. V průběhu roku 2017 by se pak měly některé produkty spojit a ty původní projít postupným vylepšením funkcí.

kerio

Foto: Kerio Technologies

Diskuze (0)

Novinka

Anonym