Populární komunikační startup Slack příští týden spustí verzi pro velké firmy a korporace

Jiří SvobodaJiří Svoboda

slack
0Zobrazit komentáře

Platforma Slack, jejíž hodnota se odhaduje na 3,8 miliardy dolarů, se během pár let na trhu stala takřka synonymem moderní pracovní komunikace. A díky tomu, že si získala oblibu nejenom malých týmů, ale i velkých korporací, se tento sanfranciský startup nyní chystá rozšířit své pole působnosti pomocí služby zvané Slack For Enterprise, která bude zaměřena právě na velké společnosti a jejich týmy. Tato dlouho očekávaná a žádaná funkce bude oficiálně představena v úterý.

Doposud byl pro dostupný pouze balíček služeb Slack for Teams, umožňující rozdělit týmovou komunikaci do jednotlivých kanálů či privátních konverzací a zároveň díky možnosti integrace stovek dalších nástrojů výrazně zlepšit chod firmy či projektu.  Ten byl a stále je nabízen třech cenových kategoriích – buďto zdarma, nebo za 6,67 či 12,5 dolaru za měsíc a člena týmu.

yahoo

Přečtěte si takéCEO Yahoo Marissa Mayer rezignuje na svůj post a zbytek firmy mění název na AltabaCEO Yahoo Marissa Mayer rezignuje na svůj post a zbytek firmy mění název na Altaba

Slack už dříve přirovnal způsob fungování Enterprise k federaci. Bude tak odlišný zejména v tom, že dovolí komunikovat nejenom mezi členy týmu, ale spojí na jedno místo i komunikaci mezi jednotlivými týmy v rámci firmy. S tím se pojí i možnost vytvoření sdílených kanálů mezi týmy, přitom každý z nich bude moci mít stále Slack upraven podle svého.

slack1

Stewart Butterfield, spoluzakladatel a CEO Slacku

Na nové funkce se velké firmy mohou těšit i v oblasti mimo vlastní komunikační nástroj. Administrátoři totiž dostanou přístup do mnohem širších statistik a nastavení. Myslelo se i na soukromí komunikací a tak bude fungovat nové API, se kterým přijdou i nové bezpečnostní nástroje.

Na Enteprise láká Slack už třemi roky

Definitivní cena Slack for Enterprise nebyla oznámena, nicméně na službu jako takovou firma lákala už před třemi roky. Jak upozornil Business Insider, z webového archivu je vidět, že Enterprise měl původně vyjít už v roce 2015 a tehdy v materiálech stálo, že jeho cena by se měla pohybovat mezi padesáti a 100 dolary za uživatele za měsíc. Ať už bude tato cenová relace nakonec dodržena či nikoliv, důležité je, že Slack přichází se svou novinkou právě v době, kdy se na obzoru objevuje velká korporátní konkurence v podobě Microsoft Teams a Workplace by Facebook.

slack2

Foto: Slack

Diskuze (0)

Novinka

Anonym