Pixbuf: česká služba, která umožňuje efektivní správu fotografií s rychlým uploadem na sociální sítě

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

V dnešní době se fotograf, ať už profesionální či amatérský, bez Instagramu, Flickru či Facebooku jen těžko obejde. Je téměř nutností kvalitně spravovat profily na předních sociálně-mediálních sítích, aby se dostavil kýžený úspěch. Právě s takovou správu má pomoci internetová služba Pixbuf, za kterou stojí český cestovatel, fotograf a podnikatel Filip Molčan.

Pixbuf, který se objevil i na letošním CESu v Las Vegas, funguje na principu sdílení fotografií na sociální sítě. Uživateli stačí nahrát fotky na platformu a ta se prakticky postará o zbytek. Nabídne možnost přidání popisků či různých tagů a následně otevře možnost nahrání na média jako například Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Pinterest, Instagram či 500px, což uživatelům, kterých je aktuálně okolo 5 tisíců, ušetří množství času. Obecně se jedná o jistý „hub“, který pro fotografa slouží nejen jako knihovna, ale také jako místo pro případný prodej fotek.

shake

Přečtěte si takéS touto službou si jednoduše zřídíte platební kartu pro bitcoiny a další kryptoměnyS touto službou si jednoduše zřídíte platební kartu pro bitcoiny a další kryptoměny

Vhodnou funkcionalitou této aplikace, která je dostupná i na iOS, je také možnost automatického nastavení, v jakém časem fotografie sdílet, nebo přístup k nejrůznějším grafům, jež analyzují popularitu jednotlivého snímku na konkrétních sítích. Pixbuf lze využívat buďto bezplatně s jistým omezením nebo prémiově s pokročilými analytickými schopnostmi a neomezeným množstvím připojených účtů za měsíční poplatek 4 eur. Placená verze by se měla spustit do dvou týdnů.

pixbuf1

Jak již bylo zmíněno, Pixbuf je projektem Čecha Filipa Molčana, který je například také spoluzakladatelem služby disway, sociálně-cestovatelské sítě pro osoby se zdravotním postižením.

molcan1

Samotná aplikace však dostala poměrně slušnou finanční injekci v podobě investice v rozmezí jednoho až dvou milionů. Ta přišla od spoluzakladatele a CEO společnosti ZONER software Milana Behra, který je nyní 20procentním vlastníkem celé firmy.

upload2x
analytics2x
scheduler2x

Diskuze (0)

Novinka

Anonym