Nové sídlo Applu se začíná rýsovat do své finální podoby (video)

Filip HouskaFilip Houska

applecampus2_1
0Zobrazit komentáře

Každý měsíc vychází videa, která poukazují na aktuální progres nového, připraveného sídla Applu ve tvaru vesmírně lodě. Doposud pořízené snímky z dronů však zatím ukazovaly spíše staveniště se slabými náznaky očekávaného výsledku. Teprve aktuální video obstarané tradičním „špiónem“ Matthewem Robertsem však vyobrazuje cupertinský Apple Campus 2 v téměř celé své kráse.

Tim Cook, CEO společnosti, již minulý rok ohlásil, že do obrovské budovy připomínající „vesmírné plavidlo“, tedy Apple Campus 2, by se všech přibližně 13 tisíc zaměstnanců mělo přestěhovat ke konci tohoto měsíce. To se jistojistě nenaplní, ale podle zveřejněných snímků se dá očekávat, že stěhování bude otázkou několika týdnů.

new-macbook-pro-759

Přečtěte si takéNa Mac přichází noční režim Night Shift, který uleví unaveným očímNa Mac přichází noční režim Night Shift, který uleví unaveným očím

Na místě však stále setrvávají jeřáby, které jsou nutné k dodělání střešních solárních panelů (hotovy jsou z nějakých 70 procent), a další stavební buňky, ovšem ty již schopně zastiňuje tento 26hektarový kolos.

applecampus2_3

Nově se začíná projevovat i zelená iniciativa společnosti, na níž svou značku Apple také buduje. Jsou totiž viditelné řádky zasazených stromů, především uvnitř celé elipsy, které mají mimo jiné vybudovat relaxační zónu pro zaměstnance v podobě parku. Dokončují se i chodníky (například okolo R&D centra jsou již hotové) a osamostatněné átrium, které se stane hlavním bodem pro prezentování nových produktů.

applecampus2_2

Čtyřpatrový kampus, kde je již například zcela hotové podzemní parkoviště (zatím využíváno pro účely dělníků), se však ještě musí podrobit kosmetickým úpravám, ovšem nelze upřít to, že razantně začíná nabírat na svém netradičním vzhledu.

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym