Nová česká aplikace vám zjednoduší parkování v Praze

Jiří SvobodaJiří Svoboda

parkovanivpraze_cover_c
0Zobrazit komentáře

Systém parkování, který v současné době funguje v české metropoli, není jednoduchý a vždy také ne zcela účinný. Najít místo ve spleti rezidenčních zón a rezervací pro firmy je tak mnohdy problém. To i mnohem více se snaží řešit nová aplikace Parkování v Praze.

Na mapě jsou v ní znázorněny různými barvami typy zón. Najdeme zde jak nové zóny na Praze 3, 5, 6, 8 zavedené minulý rok na podzim,  tak i ty původní na Praze 1, 2, 3 a 7, přičemž po kliknutí na určitou zónu se zobrazí informace o délce i sazbě aktuálního a následujícího tarifu. Nabízena je i užitečná funkce vyfiltrování míst, na kterých lze v daný čas zaparkovat zdarma.

avast

Přečtěte si takéČeský Avast po miliardové akvizici AVG představuje tři nové produkty pod jeho jménemČeský Avast po miliardové akvizici AVG představuje tři nové produkty pod jeho jménem

Se zónami zavedenými na podzim se pojí i funkce, která dovolí přímý přístup na oficiální platební bránu. Není tak nutné hledat v systému žádanou parkovací zónu ani pokaždé znovu vyplňovat SPZ. Kromě navigace na parkovací místa je v aplikaci zavedena i třicítka parkovišť, u kterých nechybí ani údaj o aktuální počtu volných míst. Další užitečnou vychytávkou jsou parkovací hodiny, které upozorní na dobíhající limit k parkování.

parkovanivprazetriple

Aplikace Parkování v Praze je zdarma dostupná na AppStore a Google Play a vyvinula ji pražská divize původem islandského studia Stokkur Software. To má ve svém portfoliu například oficiální aplikaci pro tísňové volání na Islandu nebo aplikaci aerolinky WOW Air, o které už jsme v minulosti na CzechCrunchi psali.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym