Na dalším setkání Backendisti.cz i s vývojáři z českého startupu GoodData

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

I v roce 2017 pokračují pravidelná setkání pro zájemce o backendové, serverové či cloudové technologie Backendisti.cz, při kterých  referují o svých aktivitách zajímavé osobnosti české technologické scény. Jinak tomu nebude ani tentokrát a tak své aktivity a výtvory přiblíží celkem pět zajímavých hostů. Hlavním pořadatelem akce je Viktor Stískala z českého fintech startupu Twisto.

Z vývoje GoodData

Jako první si vezmou slovo Ondřej Černoš, Luboš Veselý a Jan Chochol z původem českého startupu GoodData, který svým čtyřiceti tisícům klientů zpracovává jejich data a přenáší je do přehledné analytické platformy. Přednáška této trojice nese jméno „Jak řídíme miliony jobů přes stovky serverů“ a účastníci se tak konkrétně dozví, jak GoodData distribuují a řídí úlohy napříč servery a datacentry pomocí svého interního nástroje. Idempotence, high-availability, řešení závislostí apod.

parkovanivpraze_cover_c

Přečtěte si takéNová česká aplikace vám zjednoduší parkování v PrazeNová česká aplikace vám zjednoduší parkování v Praze

Jak jsem naučil neuronovou síť hrát Atari hry

Softwarový inženýr, nadšenec do robotiky a umělé inteligence Khanh Chuong Le řekne, jak naučil hrát neuronovou síť hry pro konzole Atari.

Vývoj mikroslužeb v České spořitelně

Třetím a zároveň tak posledním řečníkem večera pak bude Radek Duží, který je v současné době IT specialistou v České Spořitelně. Ve svém dvacetiminutovém bloku se bude věnovat mikroslužbám, konkrétně poví, jak se liší od běžných aplikací, jaké je nutné pro ně postavit prostředí a jak se vyrábějí za pomocí nástrojů Spring Cloud.

backendisti1

Backendisti #4 se uskuteční ve středu 8. února od 18:00 hodin ve vývojovém sídle České spořitelny (Antala Staška 32, 140 00 Praha 4-Krč). K dispozici bude občerstvení a vstup je jako vždy zdarma, je však třeba se předem registrovat na Eventbrite.

backendisti

Diskuze (0)

Novinka

Anonym