Finanční společnost šéfa Alibaby kupuje za 880 milionů dolarů službu na převody peněz MoneyGram

jackma

Šéf společnosti Alibaba, Jack Ma

0Zobrazit komentáře

O čínském gigantu Alibaba, který se řadí mezi největší e-commerce hráče na světě, jsme naposledy psali ve spojisti s oznámením finančních výsledků, ve kterých za rok 2015 společnost utržila přes 462 miliard dolarů. Teď se ovšem její zakladatel, Jack Ma, postaral o jednu ze zajímavých investic prostřednictvím své společnosti Ant Financial.

Ant Financial vzešla z platební metody Alipay a nyní funguje jako zprostředkovatel plateb pro více než 2,4 miliard účtů. Pro rozšíření svých služeb si navíc za celých 880 milionů dolarů, tedy asi 22 miliard korun, koupila jednoho z největších konkurentů populární platební služby Western Union, s názvem MoneyGram – ten funguje po celém světě a pobočky pro příjem a odesílání peněz má i v Česku.

alza-cz_vydej-2

Přečtěte si takéAlza.cz za minulý rok v tržbách vyrostla o 22 % na více než 17 miliard korunAlza.cz za minulý rok v tržbách vyrostla o 22 % na více než 17 miliard korun

Obě společnosti by se postupně měly spojit a dlouhodobým cílem Ant Financial je držet se nad konkurenčním platebním systémem Wechat, což je jedna z nejpoužívanějších komunikačních aplikací v Asii, informuje Bloomberg. MoneyGram byl navíc dlouhou dobu, stejně jako Western Union, kritizován za slabé ověřovací procesy, které dovolují podvodníkům mezi sebou anonymně posílat peníze.

moneygram

Foto: Alibaba

Diskuze (0)

Novinka

Anonym