Do Tesly přichází velká programátorská posila z Applu

Filip HouskaFilip Houska

tesla
0Zobrazit komentáře

Tesla, revoluční americká automobilka pod vedením vizionáře Elona Muska, získává do svých řad další osobnost, která bude velice nápomocná při plnění nastavených plánů. O to více, že přichází z nejhodnotnější společnosti světa, Applu, kde dlouhé roky působila na pozici programátora.

Novou součástí Muskovy inovativní společnosti se stává Chris Lattner, který je znám především díky vývoji a naprogramování programovacího jazyka Swift od Applu. Společnost to oficiálně oznámila na svém blogu. V Tesle bude Lattner zastávat post viceprezidenta pro autopilotní software, na němž Tesla mimo jiné posiluje svou značku.

apple_11

Přečtěte si takéTato aplikace vám najde ztracená sluchátka AirPodsTato aplikace vám najde ztracená sluchátka AirPods

O tom, že má Lattner, který z Applu odešel bez udání žádných pádných důvodů, s programováním jako takovým bohaté zkušenosti, nelze pochybovat. Pomine-li se dvanáctileté angažmá v nejbohatší firmě světa, kam by se bez pořádných znalostí rozhodně nedostal, tak vedl také vývoj programovacího nástroje, který je známý jako LLVM.

lattner1Ten byl následně integrován do vývojářského rozhraní Applu a vznikl Swift, programovací jazyk pro tvorbu aplikací na operační systémy jako iOS a macOS, který byl v režii právě Lattnera. Obecně lze říci, že byl také hlavním programátorským mozkem v celé společnosti.

swift

V Tesle, kde se bude zabývat vývojem softwarových komponent pro samořídící vozidla, nahradí Jinnaha Hoseina, který se na plný úvazek vrací zpět do sedla senior viceprezidenta softwaru ve SpaceX.

Lattner není jediný, kdo Apple opouští

Brány Cupertina opouští také Daniel Gross, který se v Applu specializoval na strojové učení a neurolingvistické programování. Nově se stává partnerem Y Combinator, kalifornské venture kapitálové firmy. Do jablečných řad se před třemi lety dostal díky odkupu jeho startupu Cue, jenž se zabýval umělou inteligencí.

Foto: Apple Newsroom, Tesla Press Kit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym