České bezpečnostní zařízení Angee bude umět rozpoznávat zvuky a spouštět automatické akce

angeetop
0Zobrazit komentáře

Tuzemský startup Angee, který spadá pod vývojářské studio Cleevio a který vyvíjí automatizované domácí bezpečnostní zařízení, jsme blíže představili už před takřka rokem a půl. Za tu dobu Angee ušlo pěkný kus cesty, prošlo si kampaní na Kickstarteru, kde se podařilo vybrat 531 tisíc dolarů a několika fázemi vývoje, který se blíží ke svému finále.

Teď se tým spojil s firmou Audio Analytic a chce díky spolupráci přivést do zařízení pokročilé rozpoznávání zvukových ruchů v okolí, které dokáže s velkou přesností rozeznat typ jednotlivých zvuků podle intenzity, otřesů nebo své vlastní databáze, a podle toho provést patřičnou akci. To funguje skvěle i na rozbití okna v jiné místnosti nebo spuštění hlásiče požáru.

gmail

Přečtěte si takéShift: aplikace, která zjednodušší práci s více Gmail účty najednouShift: aplikace, která zjednodušší práci s více Gmail účty najednou

Angee jako takové by mělo vyrazit do světa v první polovině letošního roku, technologie od Audio Analytic pak bude implementována postupně a jednotlivé zvuky se budou přidávat pomocí na dálku stahovaných updatů. Je to tak další krok k plné automatizaci bez nutnosti nějakých manuálních akcí.

cleevio-3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym