Brněnská služba IdeálníNájemce.cz po roce provozu expanduje do Prahy

Jiří SvobodaJiří Svoboda

idealni-najemce
0Zobrazit komentáře

Zhruba před dvěma lety se do oblasti inzertních serverů pro bydlení pustil nový subjekt UlovDomov.cz, který se rozhodl vsadit především na co možná největší snížení rizika pro pronajímatele. Uvedl proto na trh funkci Credit Check, která umožňuje například zjistit zda náhodou potencionální zájemce není hledaný Policií ČR či jestli není v insolvenci. Dobrý start dovolil před rokem spuštění navazující služby IdeálníNájemce.cz, která taktéž slaví úspěchy a expanduje z domovského Brna i do hlavní města.

Ideálnínájemce.cz stojí na stejném principu jako UlovDomov.cz ─ a to sice co možná nejvyšší ochraně majitele bytu. Zde jsou však věci posunuty ještě o něco výše a jedná se tak o službu, která nejenom, že pečlivě nájemníky prověřuje, ale zajišťuje kompletní správu nemovitosti. Děje se tak díky tomu, že od majitele dojde k pronájmu bytu, který je pak dále podnajímán.

flatio

Přečtěte si takéEnern investuje miliony korun do inovativního brněnského startupu na pronájem bytůEnern investuje miliony korun do inovativního brněnského startupu na pronájem bytů

Z toho, že mezi UlovDomov.cz s.r.o. a majitelem bytu vzniká klasická nájemní smlouva, vychází hned několik výhod. V první řadě je majiteli garantován příjem za nájem, ať je byt plný či nikoliv, což je faktor, který službu odlišuje od konkurentů v oblasti na správy nemovitostí. Dále jde o zajištění veškeré agendy, údržbu a ručení za stav bytu. Byznys model je pak jednoduchý ─ 15% z celkové ceny nájmu, který zaplatí podnájemce, připadne zprostředkovateli, 85% poté původnímu majiteli.

Za poslední půlrok se však zvýšil zájem pronajímatelů o 400% a tak se Ideálnínájemce.cz posune kromě Brna i do hlavního města Prahy:

„Praha pro nás představuje logický krok ve vývoji. Doposud jsme působili pouze v Brně, kde je k dispozici necelých sto tisíc nájemních bytů. Praha jich přitom nabízí třikrát více – jedná se tedy o výbornou příležitost k dalšímu rozvoji a růstu,“ uvádí Tomáš Brychta, zakladatel služby IdealníNájemce.cz.

Pokud vše půjde dobře, není dle tvůrců vyloučena i expanze do dalších měst České republiky, jako je Plzeň či Olomouc. Takto razantní zvýšení poptávky je přisuzováno nízkým úrokovým sazbám na hypotečním trhu, ale i časové náročnosti správy i rizikovosti potencionálních klientů. Navíc, už od začátku firmě pomáhají známí investoři, jako jsou Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com či Jiří Hlavenka z FAYN.

snimek-obrazovky-2017-01-05-v-19-41-47

Užitečná navázanost na původní projekt

Podobně vysoký nárůst v zájmu pronajímatelů očekává zakladatel služby, Tomáš Brychta i letos. Dodal, že jejich výhodou může být vlastní software, který například umí upozornit na neplatiče, spravovat veškeré dokumenty a všechna potřebná data evidovat. Ještě větší význam však hraje provázanost s původním serverem UlovDomov.cz, díky kterému není problém byty v rámci Ideálního nájemce pronajmout dál.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym