Bitcoin se po třech letech znovu dostal nad hranici 1000 dolarů a stále stoupá

bitcoin1
0Zobrazit komentáře

O fenoménu alternativních plateb Bitcoin, který přešel z prostředí virtuálních černých trhů, až do zcela běžných nákupů na internetu i mimo něj, se delší dobu moc nepsalo. V průběhu několika posledních let se měna trochu stabilizovala, byla tu snaha o její regulaci a zároveň vznikla spousta firem, které se snaží Bitcoin dostat mezi běžné lidi a učí je s novou měnou platit stejným způsobem, jako se dnes platí kreditními kartami.

Poslední větší vlna stoupání hodnoty Bitcoinu ho vynesla až mírně nad hranici 1100 dolarů, když po velkém útoku na největší japonskou internetovou směnárnu Bitcoinů Mt. Gox zase klesla a držela se průběžně mezi 400 a 600 dolary. Poprvé od té doby se ovšem kvůli nestabilitě na čínském trhu a zrychlému přidávání nové měny do systému zvedla hodnota virtuální měny nad 1000 dolarů.

lucid_air_2

Přečtěte si takéStartup bývalého viceprezidenta Tesly představil svůj luxusní elektrický sedanStartup bývalého viceprezidenta Tesly představil svůj luxusní elektrický sedan

Například na oblíbeném serveru Coinbase, který v minulém roce dostal povolení k obchodování i v Česku, se momentálně pohybuje mezi 1000 a 1050 dolary. Od minulého roku ve stejném období tak jde o takřka 100% růst. Nyní se navíc do oběhu dostává přibližně 12,5 BTC každých 10 minut. Celková hodnota se tak šplhá nad 16 miliard dolarů.

coinbase

Foto: Fabian Figueredo / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym