Zakladatelka Zásilkovny spouští nový projekt zaměřený na služby s investicí několika milionů korun

Jiří SvobodaJiří Svoboda

simona-kijonkova
0Zobrazit komentáře

Simona Kijonková, zakladatelka známé sítě výdejních míst Zásilkovna.cz, už tři čtvrtě roku pracuje na zcela novém projektu. Jmenuje se Robeeto.com a po spuštění se zaměří na zprostředkovávání obchodu se službami individuálních osob. Občas totiž není jednoduché najít třeba uklízečku, šikovného řemeslníka, zahradníka či spolehlivou paní na hlídání.

Vše by mělo stát na konceptu vzájemné spokojenosti ─ zájemcům platforma dovolí jednoduše si přivydělat svou oblíbenou činností, těm, co službu vyžadují zase nabídne místo, kde bude možné za pomocí systému recenzí sehnat ty nejlepší z daného oboru. Navíc, Robeeto bude řešit svým pracovníkům i veškeré administrativní záležitosti jako je EET či daně.

alza_streetshop_1

Přečtěte si takéAlza.cz představila pojízdné prodejnyAlza.cz představila pojízdné prodejny

Podle informací deníku E15 do projektu Kijonková postupně investovala již přes 3 miliony korun, s tím, že dalších pět by mělo následovat v následujícím půl roce. Ačkoliv by ze začátku od lednového spuštění měla být celá služba zdarma a až později je v plánu marže z výdělku pracovníků, zakladatelka věří, že se jí podaří vydělat na tržbách za první rok 14 milionů korun.

„Baví mě vyhledávat příležitosti na trhu a uvádět je ze snů v realitu. Zásilkovna vyplnila ve svém čase díru na trhu logistiky, Robeeto vnímám jako naprosto průlomový projekt, který má ambice změnit celé odvětví služeb,“ říká Simona Kijonková

robeeto

Pokud vše půjde jak má, časem by se služba mohla rozšířit i za hranice Česka. Jak velkou roli bude hrát současné renomé Kijonkové i poměrně velký počáteční kapitál, je otázkou budoucnosti. V současnosti operuje v USA podobná služba zvaná MyTime, která získala přes 2 miliony poskytovatelů služeb a od roku 2011, kdy byla založena, do ní bylo investováno 12,25 milionů dolarů.

Konkurence jen nepřímá

U nás bychom ale podobný koncept hledali těžko, respektive ne takový, který by měl za cíl obsáhnout široké spektrum služeb. Robeeto by tedy mohlo mít potenciál shrábnout klientelu specifičtěji zaměřeným serverům jako jsou například NejŘemeslníci.cz. Koneckonců, narazit by naopak mohlo například u Firem od Seznamu, které nabízí obrovské spektrum individuálních pracovníků i firem a navíc již mají v Česku dobré jméno.

zasilkovna

Diskuze (0)

Novinka

Anonym