Tato jednoduchá hra vám ukáže, jak těžké je dostat vlastní startup k miliardové valuaci

startupsimulator2
0Zobrazit komentáře

Při budování každého nového startupu přichází ještě před nějakým větším nadšením nebo úspěchem především tvrdá práce, odříkání, neustálý stres a samozřejmě i spousta zásadních rozhodnutí, se kterými si ve výsledku musí zakladatelé poradit sami, i přesto, že mají šikovné zaměstnance. Dostat ovšem startup na miliardovou valuaci v dolarech se podaří jen hrstce vyvolených.

Na celém světě je aktuálně necelá stopadesátka takových startupů, samozřejmě stále v čele s Uberem. Nástroj pro počítání odpracovaných hodin v rámci projektů, Toggl, tak přišel s jednoduchou hrou v prohlížeči s názvem Unicorn Startup Simulator, ve které si pomocí jednoduchých odpovědí vyzkoušíte, jaké je to činit v krátkém časovém období zásadní rozhodnutí, které vedou k pádu nebo růstu startupu na miliardovou valuaci. A to během pouhých 12 měsíců.

chytbyt

Přečtěte si takéNový český projekt Chytbyt.cz umí okamžitě upozornit na nabídky nemovitostí bez realitekNový český projekt Chytbyt.cz umí okamžitě upozornit na nabídky nemovitostí bez realitek

Skoro až primitivní textová hra nabízí na každou situaci nebo otázku pouze dvě odpovědi – z toho výsledná odpověď poté pohne jak s časovou linkou, která běží až do konce prosince, tak s náladou ve firmě a především valuací. Některé otázky se mohou zdát mírně absurdní, ale přesto můžou mít zásadní vliv na pohyb nahoru nebo dolů.

startupsimulator

Diskuze (0)

Novinka

Anonym