Příští týden proběhne další akce Backendisti.cz, kde ukáží své technologie Kiwi.com nebo CDN77

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Na první prosincovou středu připadá v pořádí již třetí setkání Backendisti.cz, kde si na své přijdou zejména zájemci o serverové, cloudové a backendové technologie. To, stejně jako dvě předchozí akce, nabídne několik přednášek zajímavých osobností z technologického průmyslu. Hlavním pořadatelem je Viktor Stískala z českého fintech startupu Twisto.cz.

Prvním řečníkem bude Jozef Képesi, CTO v českém vyhledávači letenek Kiwi.com. Jeho přednáška bude však diametrálně odlišná třeba od té, co jsme mohli slyšet od Olivera Dlouhého, CEO společnosti, na letošním Startup Summitu. Nabídne totiž hlubší pohled do architektury databáze, která dokáže přijmout miliardy zápisů denně. Účastníci se také doví, jak Kiwi.com využívá nástroje jako PostgreSQL, BigQuery, Hive či Presto.

marek_rosa_2-e1474918451832

Přečtěte si takéZakladatel GoodAI Marek Rosa hledá talenty a nabízí 5 milionů dolarů v odměnáchZakladatel GoodAI Marek Rosa hledá talenty a nabízí 5 milionů dolarů v odměnách

Po něm si slovo převezme Zdeněk Cendra, zakladatel společnosti CND77, které uvedlo na trh již několik inovativních řešení z oblasti síťové komunikace či v souvislosti s SSL certifikáty. Bude mluvit především o možnostech P2P na dnešním internetu, respektive o datech a službách, které lze okamžitě posílat mezi uživateli prostřednictvím WebRTC.

backendisti2-1

Třetím a zároveň posledním řečníkem bude Vojtěch Tůma z Avastu, který pohovoří o univerzálním a automatizovaném systému zpracovávání takzvaných „big data“, který Avast používá. Ostatně v pankráckých prostorách Avastu (Pikrtova 1737/1A, 140 00 Praha 4) se také 7. 12. v 18:00 Backendisti #3 uskuteční . Vstup je zdarma s registrací předem na platformě Eventbrite

bakckendisti

Diskuze (0)

Novinka

Anonym