Podívejte se, kolik si za minulý rok vydělali nejsledovanější youtubeři

Jiří SvobodaJiří Svoboda

pewdiepie

PewDiePie

0Zobrazit komentáře

Jak už to závěrem každého roku bývá, přicházejí i oblíbené žebříčky se shrnutím za předchozích 12 měsíců, mezi kterými se objevuje i pravidelný žebříček výdělků youtuberů, dnešního fenoménu. V seznamu těch nejúspěšnějších jsou v dnešní době především baviči pro masy fanoušků, a tak se jejich výdělky počítají ve stovkách milionů korun ročně.

1) PewDiePie (27 let) — 15 milionů dolarů (382 milionů korun)

Švéd Felix Kjellberg si díky svému kanálu s téměř 50 miliony odběrateli, kam natáčí herní videa a vlogy, v období od července 2015 do července 2016 vydělal bezmála 15 milionů dolarů, v přepočtu tedy 382 milionů korun. Jak už to v YouTube branži bývá, ani zdaleka tyto peníze nepochází pouze z reklamy ve videích, ale také z vedlejších činností.

Výdělek Kjellberga vzrostl oproti minulému období o 20 % i proto, že obnovil sérii Scare PewDiePie na prémiovém YouTube Red. Kromě toho navíc vydal svou knihu a taktéž druhou mobilní hru PewDiePie’s Tuber Simulator, kterou si stáhlo více než milion lidí během prvních 24 hodin od vydání. Podle serveru MoneyNation.com činí jeho celkové jmění 76 milionů dolarů.

mall_dron-2

Přečtěte si takéMall.cz začne jako první v Česku testovat dodávku balíčků zákazníkům pomocí dronůMall.cz začne jako první v Česku testovat dodávku balíčků zákazníkům pomocí dronů

2) Roman Atwood (33 let)  8 milionů dolarů (203 milionů korun)

Hned na druhé příčce se objevil Roman Atwood, poloviční Rus žijící ve Spojených státech, který se proslavil originálními pranky na veřejnosti. Jeho výdělky vzrostly od loňského roku o úctyhodných 70 % na 8 milionů dolarů, tedy 203 milionů korun. Důvodů může být několik – ať už jsou to značně zvýšené počty zhlédnutí, vlastní film Natural Born Pranksters, či rozsáhlý eshop s oblečením i doplňky. Podle Forbesu si taktéž vydělal více než 1,5 milionu dolarů za přímou reklamu na několik značek.

romanatwood

Roman Atwood s přítelkyní

3) Lilly Singh (28 let)  7,5 milionu dolarů (191 milionů korun)

Bronzová pozice patří první ženě. Videa Kanaďanky Lilly Singh, taktéž známé jako Superwoman, se ale původně lišila od těch, kterým se věnuje většina nejslavnějších youtuberů. Z počátku se totiž věnovala rapování, komediálním videím a tanci. Faktem však je, že v poslední době se už více přiklání ke klasickým vlogům a sketchům. O tom, zda je právě toto faktor, který ji za sledované období vynesl 7,5 milionu dolarů, se dá jen spekulovat.

lillysingh

Lilly Singh alias Superwoman

Top 10 nejlépe placených youtuberů (6/2015 – 6/2016)

  1. PewDiePie – 15 milionů dolarů
  2. Roman Atwood – 8 milionů dolarů
  3. Lilly Singh – 7,5 milionů dolarů
  4. Smosh – 7 milionů dolarů
  5. Rosanna Pansino –  6 milionů dolarů
  6. Tyler Oakley – 6 milionů dolarů
  7. Markiplier – 5,5 milionů dolarů
  8. German Garmendia – 5,5  milionů dolarů
  9.  Rhett and Link – 5 milionů dolarů
  10. Collen Ballinger – 5 milionů dolarů

Zdroj žebříčku: Forbes

tyleraokley

Tyler Oakley

Foto: Camknows / Flickr, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym