Nové Rogue One: Star Wars Story mají v prvních dnech vydělat přes 300 milionů dolarů

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Do kin se nedávno dostala žhavá novinka, která vyplňuje hluchá a doposud neprozkoumaná místa celého světa Star Wars. Titul od studia Disney pod názvem Rogue One: Star Wars Story sice v prvních recenzích nesklízí moc chvály, ale i tak se odhaduje, že se stane celosvětovým hitem. A to hlavně proto, že je součástí jedné z nejmocnějších filmových sérií světa.

Podle analytických průzkumů, na které odkazoval server Variety, má spin-off Rogue One: Star Wars Story v prvních dnech přinést do kasy studiu legendárního Walta Disneyho přes 300 milionů dolarů, tedy v přepočtu nějakých 7,2 miliard korun. Odhaduje se, že minimálně polovina této částky bude ze Spojených států. Ta druhá polovina z ostatních zemí, především však z Velké Británie, Francie a skandinávského poloostrova, kde je sága velice populární. Snímek Star Wars: Síla se probouzí však jen tak nepřekoná.

mario1

Přečtěte si takéJedna z nejkultovnějších her světa Super Mario od Nintenda dorazila oficiálně na iOSJedna z nejkultovnějších her světa Super Mario od Nintenda dorazila oficiálně na iOS

Právě loňský hit Star Wars: Síla se probouzí, vydělal celosvětově za první víkend okolo 526 milionů dolarů (cca 12,7 miliard korun). Nutno dodat, že na tento snímek se čekalo několik let a měl být obsazen špičkovými herci z minulých epizod. Titul Rogue One: Star Wars Story na tuto metu nejspíše nedosáhne. Pravděpodobně proto, že není pokračováním legendární ságy, nýbrž doplňující díl vysvětlující události před Epizodou IV – Nová naděje (ta je mimochodem z roku 1977).

starwars1

I tak se však nový starwarský snímek může těšit z úspěchu. Přeci jen se jedná o součást kultovního univerza, ke které si široká fanouškovská základna najde cestu i v případě, že bude film z různých kritických úhlů pohledů špatný. K této situaci se vyjádřil i analytik společnosti comScore Paul Dergarabedian:

„Toto je jiný druh filmu. Musíme na něj pohlížet jako na filmy typu Strážci Galaxie nebo Doctor Strange od Marvelu. Nejsou to zrovna světoznámě proslulé postavy, ale jsou součástí značky, která je neuvěřitelně známá.“

foto: Reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym