Ambiciozní konkurent Tesly, startup Faraday Future už brzy představí svůj první elektrický vůz

Filip HouskaFilip Houska

far
0Zobrazit komentáře

Faraday Future, americko-čínský startup zabývající se návrhy a výrobou futuristických elektromobilů, do kterého nalil obrovské peníze čínský miliardář Jia Yueting, plánuje na nadcházející veletrh CES velké věci. Vůbec poprvé by totiž měl představit skutečný elektrický vůz.

Nadějný technologický startup na minulém veletrhu Consumer Electronics Show (CES) ukázal revoluční koncept sportovního vozu FFZERO1. Ten však nebyl určen pro běžného spotřebitele, nýbrž jako ukázka nejnovějších technologií, se kterými operují. Leden příštího roku by podle oficiálních zpráv měl značit milník celého společnosti: na CESu totiž ukáže opravdový automobil. Dá se předpokládat, že zpracováním a vypilovaným designem bude silným protivníkem například takové Tesle, které s elektromobily experimentuje již dlouho. A poměrně úspěšně.

netflix1

Přečtěte si takéNetflix začíná nabízet přehrávání filmů a seriálů bez nutnosti mít internetové připojeníNetflix začíná nabízet přehrávání filmů a seriálů bez nutnosti mít internetové připojení

Velkolepé představení vůbec prvního elektromobilu od Faraday Future se odehraje 3. ledna 2017 v lasvegaských prostorách, jež budou veletrh hostit. Doposud není zřejmé, jak bude vůz přesně vypadat, ale podle zveřejněných konceptů by se mělo jednat o matně černé minimalistické zpracování s podlouhlými předními světly. Společnost také nepřímo uvádí, že cenově to s nejvyšší pravděpodobností nebude pro každého přijatelné. Sama zdůrazňuje, že se bude jednat o „prémiovou nabídku“.

Zdá se, že Faraday Future svým technologiím a nápadům stále věří, a to i přes nepříjemnou situaci, když minulý měsíc byla společnost nucena zrušit výstavbu miliardové továrny v Nevadě. Důvodem bylo nedostatek peněz k zaplacení svých dodavatelů. Továrna měla původně slibovat až 4,5 tisíce nových pracovních míst.

1

Foto: Faraday Future

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym