Komunikační platforma Slack konečně představila videohovory. Pracoval na nich i český designér

Jiří SvobodaJiří Svoboda

slack-call-830×570-12x
0Zobrazit komentáře

Slack, který změnil způsob, jakým spolu komunikují týmy po celém světě, používají už více než 4 miliony denně aktivních uživatelů. Velká část z nich dlouho tlačila vývojáře k implementování funkce audiohovorů a toto přání bylo brzy vyslyšeno. Nyní na scénu přicházejí i videohovory.

Jedním z členů týmu „Calls“ rámci Slacku, který vyvíjel tyto funkce, je i Čech Pavel Maček. Stal se zde produktovým designérem poté, co Slack odkoupil startup Screenhero, ve kterém dříve pracoval. Právě vyvíjené technologie původního Screenhero mohou a ještě nejspíše budou hrát ve Slacku významnou roli. Pavel shodou okolností mluvil minulý čtvrtek o své práci ve Slacku a svém životě v Silicon Valley na akci v pražských kancelářích STRV.

pavel

Přečtěte si takéScreenhero se s českým designerem Pavlem Mačkem přesouvá do startupu Slack!Screenhero se s českým designerem Pavlem Mačkem přesouvá do startupu Slack!

Videohovory jsou dostupné v nejnovějších verzích desktopových aplikací Slacku na Mac a Windows a také v prohlížeči Chrome. Uživatelé s jejich pomocí mohou komunikovat s kýmkoliv ze svého týmu, ti, kdo jsou navíc předplatiteli jednoho z prémiových plánů, mohou provádět i skupinové hovory až s patnácti spolupracovníky. Funkci lze spustit stejně jako běžné hovory, s tím rozdílem, že po stačí zmáčknout ikonku s kamerou.

1-ui7msvtuzffgmva4ml8rza

Jako bonus přidal Slack přímo do videohovorů možnost reakcí pomocí emojis. Lze tak komunikovat se ztlumeným mikrofonem, i když zrovna nemůžete mluvit. I nadále je ale možné používat ve Slacku komunikační software třetích stran, jako jsou Hangouts od Googlu či Skype od Microsoftu.

Screen-sharing je ve vývoji

Co se týče dalšího rozvoje, Slack odhalil, že pracuje i na řešení screen-sharingu přímo ve své platformě. Jedná se o stejnou věc, která se před aktivizací vyvíjela ve Screenhero, proto i v přípravách této funkce bude mít Pavel Maček pozici jednoho z hlavních mozků.

1

foto: Slack

Diskuze (0)

Novinka

Anonym