Apple vyřešil slabou baterii u nových MacBooků Pro tak, že odstranil indikátor zbývající výdrže

Filip HouskaFilip Houska

apple
0Zobrazit komentáře

Na počítače Mac dorazila po několika měsících nová aktualizace operačního systému macOS Sierra, která nese označení 10.12.2. To by nebylo nic neobvyklého, aktualizace jsou v IT sféře zcela normálním jevem, ovšem tato je poněkud kontroverzní. Problém, na který si uživatelé nových MacBooků Pro stěžovali, totiž řeší velice netradičně.

Řada uživatelů MacBooků Pro s Touch Barem poukazovala na zavádějící informaci o výdrži baterie. Apple totiž proklamoval, že by se výdrž měla pohybovat okolo 10 hodin. Realita je však taková, že na baterce stroj vydrží okolo 6 až 8 hodin. Alespoň takto to podávali uživatelé, jež se s tímto problémem setkali. Cupertinský gigant se tedy rozhodl, že celou situaci vyřeší po svém: v nové aktualizaci macOS Sierra odstranil indikátor zbývajícího času výdrže, který se objevuje v horním řádku u ikony baterie.

michaeljordan

Přečtěte si takéBasketbalista Michael Jordan si díky svému businessu mimo sport přišel letos na 100 milionů dolarůBasketbalista Michael Jordan si díky svému businessu mimo sport přišel letos na 100 milionů dolarů

Uživatelé si nyní logicky pokládají otázku, zdali je takový krok košér. Podle Applu má být indikátor zbývající výdrže nepravdivý, a proto je zbytečné, aby na tomto místě setrval. Údajně ukazuje nepřesné výsledky z toho důvodu, že nerozezná, jak náročné aplikace jsou právě spuštěny. Indikátor však úplně nezmizel – stále je možné jej najít v aplikaci Monitor aktivity.

MacOS Sierra 10.12.2 mimo toto „efektivní řešení problému“ jinak přináší i nové emoji a wallpapery. Aktualizace je již tradičně nabízena k bezplatnému stažení v Mac App Storu.

Foto: Mac Rumors

Diskuze (0)

Novinka

Anonym