Zakladatel Mall.cz, Ondřej Fryc investoval desítky milionů Kč do českého bikesharingu Rekola

Michal PtáčekMichal Ptáček

rekola-2
0Zobrazit komentáře

Populární český bikesharingový startup Rekola, který už přibližně tři roky umožňuje lidem v českých městech využívat principu sdílených kol, hlásí velkou novinku.

Do projektu, který funguje na bázi mobilní/webové aplikace, přes kterou si uživatel na mapě vyhledá volně dostupné kolo, které po využití může znovu kdykoliv bezpečně zamknout a označit na mapě aplikace jako vrácené, totiž prostřednictvím svého investičního fondu Spread Capital, investoval zakladatel nákupní galerie Mall.cz, Ondřej Fryc desítky milionů korun.

Jakub Havrlant – Praha – 17.6.2014

Přečtěte si takéPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a HeurekuPotvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a Heureku

Ty by měly projektu umožnit do ulic přivést stovky nových kol, zlepšit dostupnost a zpřístupnit nové funkce jako sledování pomocí GPS či jednorázové výpůjčky.

“Rekola pro nás představují ideální investici: je to inovativní produkt, který prospívá společnosti, a je to skvělý tým s velkými ambicemi,” zdůvodnil rozhodnutí Ondřej Fryc, šéf fondu Spread Capital, který investici realizuje.

Jak to vše bude fungovat v praxi, uživatelé zjistí už v březnu, kdy růžová kola Rekola znovu vyjedou do ulic Prahy, Brna, Českých Budějovic, Olomouce a Teplic.

„Rekola vznikla v roce 2013 jako ryze nadšenecký projekt. Samotného mě tehdy překvapil zájem, který nastartoval proměnu do spolehlivé služby. Nyní máme tým servismanů, který kola v ulicích pravidelně kontroluje, infolinku, na kterou se mohou naši uživatelé obracet a spolehlivou aplikaci, která celý proces půjčování urychlila a zjednodušila. Rekola vnímám jako službu pro každého a rok 2017 by tento posun měl završit,“ shrnuje spolumajitel firmy Rekola Vítek Ježek. “Příští rok nabídne Praha a Brno bikesharing na úrovní Vídně či Paříže, ale o dvě stě milionů levněji,” dodává.

Pro relativně nový investiční fond Ondřeje Fryce, se jinak jedná o další investici do českého projektu. Do jeho portfolia už totiž patří například tuzemské startupy Apiary, ProductBoard nebo AngelCam.

rekola-3

rekola

rek

Diskuze (0)

Novinka

Anonym