Tento chytrý budík dokáže pomocí umělé inteligence přizpůsobit vstávání dennímu režimu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

bonjour-2
0Zobrazit komentáře

To, jak si uzpůsobíme ranní rutinu je samozřejmě klíčové k efektivnímu fungování po celý den. Zvláště pokud nevíte, proč se vám nedaří ráno vstávát s pocitem odpočatosti a proč je většinou celé dopoledne promrhaným časem. S tímto a mnohým dalším vám může být nápomocen chytrý asistent v podobě budíku s názvem Bonjour.

Ten se těší obrovskému zájmu na Kickstarteru, kde se jeho vývojářům podařilo vybrat už více než 566 tisíc dolarů, což s ohledem na původní zamýšlenou sumu ve výši 50 tisíc značí, že nepůjde o nic obyčejného. Upřímně, nazývat tento gadget budíkem mu trochu křivdí, protože od klasického budícího zařízení je jak vzhledem, tak hlavně možnostmi na míle vzdálený.

eclipse-1

Přečtěte si takéEclipse – stylová vychytávka, který zbaví vaši domácnost neuspořádaných kabelůEclipse – stylová vychytávka, který zbaví vaši domácnost neuspořádaných kabelů

Jedná se totiž o komplexního asistenta, který na nočním stolku rozhodně najde své místo. Za pomocí umělé inteligence, která umí komunikovat hlasem, dokáže na základě konektivity s jinými službami optimalizovat přesně dobu, kdy je dobré vstávat. V potaz bere velké množství faktorů – od jednoduchostí jako jsou spánkové cykly, přes počasí, dopravu, až po vaši denní agendu.

bonjour1

Pokud máte tedy například ráno meeting na druhé straně města, který nemůžete zmeškat a Bonjour pomocí propojení s mapami zjistí, že v centru je hustá doprava, probudí vás tak brzo, abyste schůzku bezpečně stihli. Nebo v případě, že chcete zahájit neděli ranním běháním a venku prší, Bonjour vás nechá spát.

Malá krabička, co dokáže zázraky

Možnosti, kterých je už v základu nespočet, se dají ještě více rozšířit díky kompabilitě se systémy pro chytrou domácnost. Jediným hlasovým příkazem tak budete moci například zamknout dveře či zatáhnout rolety. Další tisíce možností navíc dává schopnost komunikace přes nástroje IFTTT, díky nimž mohou na kulatém displeji ve finále svítit třeba upozornění z Facebooku.

b440135d33afcd5b712b287f1bc8129d_original

Mimochodem, můžete zapomenout na ohrané tóny budíku ve vašem mobilu. Bonjour nabízí propojení s hudebními službami Spotify, SoundCloud či Google Music, takže si při probouzení můžete nechat pustit svůj oblíbený playlist. Základní cena zařízení je aktuálně 119 dolarů, tedy asi 3026 korun. Po ukončení kampaně se bude cena pohybovat zhruba kolem dvojnásobku.

Peníze navíc využijí vývojáři na další hardwarový rozvoj svého produktu, například k přidání senzoru na vlhkost a teplotu. První zákazníci by mohli spát klidněji už v květnu příštího roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym