S touto službou si jednoduše zřídíte platební kartu pro bitcoiny a další kryptoměny

Filip HouskaFilip Houska

shake
0Zobrazit komentáře

Bitcoiny a další kryptoměny mají ve světě své jméno. Existuje mnoho lidí, jež tyto netradiční formy „peněz“ soustřeďují ve svých virtuálních peněženkách a následně s nimi platí. Kanadský startup Shake Labs pro takové jedince vytvořil portfolio produktů, pomocí kterých budou transakce s kryptoměnami ještě pohodlnější a přístupnější.

Shake je služba, díky které si uživatel může zdarma sjednat účet pro platby kryptoměnou, jako je Bitcoin, DASH nebo Ethereum. Na tento účet si bude možné dobíjet tuto specifickou formu peněz ze svých virtuálních peněženek, kde tyto kryptoměny kumuluje.

ava_2

Přečtěte si takéAva: mobilní aplikace pro neslyšící, která v reálném čase převede mluvené slovo do textové podobyAva: mobilní aplikace pro neslyšící, která v reálném čase převede mluvené slovo do textové podoby

Konceptem se tato služba podobá tradičním bankám, tudíž nechybí ani vytvoření fyzické debetní karty VISA. S ní může platit u každého terminálu, jenž karty VISA podporuje. Nechybí ani výběry z bankomatů po celém světě. Sjednání skutečné karty však stojí 15 dolarů a vážou se k ní i další poplatky za například provedenou transakci. Benefitem je i možnost vytvoření hned několika karet (účtů) pro případ, že by došlo ke zneužití.

chjfg5f

 

Fyzický produkt však není jediný, co může Shake Labs se svou službou nabídnout. Angažuje se také do světa digitálního placení pomocí čipů NFC, které jsou zabudované ve většině dnešních smartphonů. K tomu je nutné si stáhnout aplikaci a zpřístupnit svůj osobní účet s kryptoměnami. Následně bude možné platit u obchodníků bez nutnosti vytahovat skutečnou kartu. Platit je možné i na desktopu v rámci browserového rozhraní.

shake

Aplikace je plnohodnotně dostupná na operační systém Android. iOS je zatím ve fázi testování. Pro uživatele Applu se však obecně jedná o menší zklamaní, jelikož Apple blokuje takové bezkontaktní platby pro vývojáře třetích stran, tudíž placení iPhonem není (alespoň teď) možné.

Ve výběru podporovaných zemí jsme i my

Shake je možné využívat ve většině světových zemí. Jejich počet se k dnešnímu dni zastavil na hranici 135 států, do kterých spadá i Česká republika. Paradoxem je, že placení bitcoiny a dalšími kryptoměnami (které jsou podporovány jen ve vybraných zemích) není prozatím možné ve Spojených státech.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym