S tímto gadgetem přeměníte prázdnou lahev v originální a stylový reproduktor

Filip HouskaFilip Houska

cork-2
0Zobrazit komentáře

Lidská vynalézavost nezná mezí. Toto slovní spojení je již klišovité, ovšem v případě tohoto originálního doplňku z dílen newyorského startupu Leedeyeon není lepšího výrazu. Na trh se pomalu dostává Cork, stylový reproduktor, který mění způsob, jak lidé poslouchají svou oblíbenou hudbu.

Jedná se o kompaktní Bluetooth reproduktor, který dokáže z chytrých zařízení přehrávat hudbu. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Existuje nespočet takových produktů. Od konkurence se však odlišuje poněkud netradiční schopností: lze jej připevnit na otvor lahve a vytvořit z ní amatérskou stereo soupravu pro každou příležitost. Svou cestu ke slávě si zatím udusává na Kickstarteru, kde překonal stanovený cíl a nasbíral přes 31 tisíc dolarů.

m

Přečtěte si takéTakto vypadá nadupaný počítač od Microsoftu ve stylu iMacuTakto vypadá nadupaný počítač od Microsoftu ve stylu iMacu

Cork vychází z hesla „v jednoduchosti je krása“. Jeho minimalistický design ve čtyřech barevných provedeních (černá, vínově červená, stříbrná a bílá) je doplněn o jedno manuální tlačítko pro zapnutí či vypnutí, indikátor stavu baterie a nabíjecí zdířku. Spodní část zaujímají reproduktory a silikonová těsnění pro připevnění na lahev.

cork-3

I když Cork hraje sám o sobě, tak je promován jako doplněk pro prázdné lahve. Možná to zní šíleně, ale o tom to celé je. Po nasazení na otvor a spuštění hudby bude produkován zvuk se silnějšími hloubkami a jasnější melodií. Zvuk se také odvíjí od stylu zpracování konkrétní lahve. S tím výrobci samozřejmě počítali, a proto se dají silikonové těsnící kroužky rozdělit, aby optimálně seděly na daný typ.

Je zcela pochopitelné, že hudební zážitek nebude tak dokonalý jako u profesionálních stereo souprav, ale Cork na segment audiofilů rozhodně nemíří. Koncepčně se jedná o malý a snadno přemístitelný produkt, který se s rozměry 4,6 cm x 6,3 cm pohodlně vleze do kapsy nebo příruční tašky, s cílem pohotově sloužit při každé společenské situaci, kde je vyžadováno nějaké hudební zázemí.

cork_1

Pozitivní  je i výdrž baterie, která se má pohybovat okolo deseti hodin. V neposlední řadě se Cork může řadit i do kategorie „party must-have“ doplňků. Není nutné připomínat, že se s ním dá vyhrát i hodně soutěží v tom, kdo dokáže z obyčejné lahve vytvořit hrající reproduktor.

Cork by se měl začít doručovat ještě v letošním roce, konkrétně před Vánoci. S cenou okolo 40 dolarů, tedy přibližných 960 korun (záleží na konkrétním balíčku, jenž si zájemce na Kickstarteru vybere), by se tak mohl stát přístupným doplňkem pro každého, kdo nechce své prázdné flašky od pití vyhazovat, nýbrž využívat pro stylové účely.

O jednu z prvních exkluzivních recenzí se mimo jiné postaral i youtubeový kanál Unbox Therapy.

filip

Diskuze (0)

Novinka

Anonym