Microsoft spustil speciální edici Minecraftu pro školy

Jiří SvobodaJiří Svoboda

minecraft-edu
0Zobrazit komentáře

Vzdělávací systémy mnohých zemí, včetně toho českého, jsou často terčem kritiky za svou zastaralost. Moderní technologie jsou jedna věc, ale mohla by vzdělávací revoluci přinést i edukativní verze populárního Minecraftu?

Minecraft Education Edition byla ve vývoji od ledna, kdy také Microsoft za tímto účelem koupil naučnou aplikaci MinecraftEdu. Od té doby vytvářeli vývojáři množství lekcí z různých předmětů od přírodních věd, přes technologii, matematiku, až po jazyky. Vše pro děti od pěti let až po vysokoškoláky. Učitelé a profesoři si samozřejmě budou moci vytvořit i vlastní světy.

gamee-on-the-go

Přečtěte si takéČeská platforma Gamee se stává hlavním dodavatelem her pro chatovací appku TelegramČeská platforma Gamee se stává hlavním dodavatelem her pro chatovací appku Telegram

Výsledky desetiměsíční práce jsou tak již nyní oficálně dostupné v 50 zemích světa, včetně České republiky. Cena je stanovena na 5 dolarů za rok a studenta. Tato verze, kterou si v trialu vyzkoušelo 35 tisíc studentů, není nijak výrazně odlišná od svého pět let starého předchůdce – její základní principy zůstávají stejné, avšak nabízí nástroje pro učitele, například možnost vidět své žáky na mapě či je teleportovat. V inventářích se také objeví dva nové předměty – kamera a tabule. To vše pod souhrným názvem přídavku Classroom Mode.

Součástí projektu je také program Minecraft Mentors, který nabízí možnost kantorům se naučit, jak hru ve vyučování použít. Fantazii se meze nekladou – jak je známo, v Minecraftu lze vytvořit cokoliv, pro účely biologie třeba model lidského oka.

Kromě toho, že se musí najít ochotní členové komunity, kteří budou výukové materiály tvořit, je ale také otázkou jakým způsobem se k Minecraftu postaví například ministerstva školství.

mine

mine

Foto: Microsoft

Diskuze (0)

Novinka

Anonym