Tento startup vybral za 4 dny 624 tisíc dolarů a slibuje přeměnu lahvového piva na chuť točeného

waytap2
0Zobrazit komentáře

Pivo. Jeden z mála nápojů, který u nás levnější než voda nebo jiné nápoje a který nás zařadil ve své konzumaci na počet obyvatel jednoznačně na přední příčku v celém světě. Když ale dojde na vychutnání si té pravé chuti, panují rozdílné názory o tom, jak by měla správně vypadat. Tak nebo tak se ale většinově shodneme na tom, že točené pivo je zpravidla to nejlepší.

Pokud ovšem zrovna nemáte chuť vyrazit někam, kde pivo točí, nebo nemáte možnost si ho běžně natočit sami, musíte se spokojit s běžnou lahví nebo plechovkou, kde se o výsledné chuti dá polemizovat. K vychutnání si podobného zážitku, jako u piva točeného se rozhodl startup Fizzics vytvořit přístroj s názvem Waytap.

mdteam

Přečtěte si takéČeský analytický startup MonkeyData získává další investici ve výši desítek milionů korunČeský analytický startup MonkeyData získává další investici ve výši desítek milionů korun

Ten dokáže po vložení lahve nebo plechovky změnit tekutinu tak, že si můžete pomocí pípy zvolit, zda chcete točit pivo a nebo jemnou pěnu a tím si vytvořit perfektní složení podle chuti. Celá technologie, kterou si startup nechal patentovat, pak slibuje, že výsledek bude vždy chutnat takřka totožně s tím, který dostanete v hospodě nebo restauraci a pivo takzvaně „nezvětrá“. To vše bez žádného přidaného vzduchu, vody nebo dalších umělých prostředků.

waytap

Není to ovšem první produkt, který si Fizzics vzali do parády. Jde pouze o jeho inovovanou verzi, protože ta původní, ve své větší formě nabízela něco podobného, jen celý proces fungoval trochu složitěji a pípa neměla tolik líbivý design. Novinka nyní bojuje v kampani na Kickstarteru, kde získala za pouhé 4 dny již přes 624 tisíc dolarů, tedy přes 15 milionů korun.

waytap3

Nejlevnější variantu Waytap lze momentálně pořídit za 100 dolarů, a to ve třech barevných kombinacích, od bílo-stříbrné, přes černou, až k tmavé variantě s lemováním imitací kovu. Pro zákazníky mimo crowdfundingovou kampaň pak bude běžná cena nastavena na 130 dolarech.

První dodávky by se pak měly objevit již listopadu pro tzv. early-bird zákazníky a v prosinci pro ostatní. Výhodou je zároveň to, že lze Waytap jednoduše přenášet, protože jeho funkčnost závisí pouze na soustavě baterií, které bez problému vydrží až několik týdnů provozu.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym