Stovky zaměstnanců Twitteru přijdou o práci

Jiří SvobodaJiří Svoboda

twitter_hq
0Zobrazit komentáře

Problémy sociální sítě Twitter zřejmě ani zdaleka nekončí. Poté, co se dlouho nedařilo zvýšit počty aktivních uživatelů, minulý měsíc padly i návrhy na jeho odkup Googlem. I v důsledku toho se chystá ve velké propouštění.

Několik zdrojů potvrdilo, že o práci přijde 8% veškerých zaměstnanců, tedy přibližně 300 lidí, což by mělo Twitteru opět umožnit o něco snížit své provozní náklady, které stoupají, zatímco růst příjmů se stále více a více zpomaluje. Stejné procento zaměstnanců mimochodem opustilo firmu i před rokem, kdy se do vedení vrátil na pozici CEO spoluzakladatel Jack Dorsey.

zapierscreen

Přečtěte si takéZapier: nástroj, pomocí kterého lze propojit a automatizovat úkoly nejrůznějších služebZapier: nástroj, pomocí kterého lze propojit a automatizovat úkoly nejrůznějších služeb

Oficiální oznámení o těchto krocích by mělo přijít ve čtvrtek, kdy Twitter také vypustí svou čtvrtletní finanční zprávu. Z předchozích dat vychází, že od poloviny roku 2015 ztratily jeho akcie bezmála 40% na hodnotě. To má negativní důsledky nejenom na celkovou hodnotu firmy, ale taktéž na motivaci zaměstnanců v Twitteru pracovat, protože jejich bonusy v podobě cenných papírů nejsou tak atraktivní. I kvůli tomu zůstávají největší talenty zejména u Googlu či Facebooku a Twitter tak stagnuje, píše Bloomberg.

Jack Dorsey, zakladatel Twitteru
Jack Dorsey, zakladatel Twitteru

foto: Twitter

Diskuze (0)

Novinka

Anonym