Snapchat se chystá na burzu a jeho hodnota by se mohla posunout až na 25 miliard dolarů

Jiří SvobodaJiří Svoboda

snapchat-stock-0973-0-0
0Zobrazit komentáře

Snapchat i se stálými 150 milióny denních uživatelů nepřestává růst. Snap Inc., nově mateřská firma samotné sociální sítě zamíří na burzu, kde by svoji celkovou hodnotu mohla zvětšit na více než 25 miliard dolarů, v přepočtu 600 miliard korun.

Informace přinesl server Wall Street Journal. Podle něho nyní probíhá přípravná fáze a k samotnému uvolnění akcií by mohlo dojít v květnu příštího roku.

Snapchat bude chtít potencionální investory zaujmout jak stále větším počtem uživatelů, tak jejich nedávno oznámenými brýlemi Spectacles, nemluvě o vzrůstajícím zájmu firem o použití této sociální sítě jako marketingového nástroje.

01_photomath_v3_camera_formula

Přečtěte si takéDíky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladuDíky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladu

I ostatní čísla nahrávají Snap Inc. do karet. V roce 2016 by se jeho celkové tržby mohly vyšplhat na částku mezi 250 a 350 miliony dolarů, nicméně předpoklady pro rok 2017 hovoří až o jedné miliardě dolarů.

Firma má navíc potenciál obchodovat na new yorské NYSE. Její současná hodnota už pravděpodobně přesáhla magickou hranici 20 miliard dolarů, což z ni dělá velmi lukrativní subjekt pro všechny burzovní domy světa.

Nové brýle Spectacles se zabudovanou kamerou
Nové brýle Spectacles se zabudovanou kamerou

Foto: The Verge, Snapchat

Diskuze (0)

Novinka

Anonym