Samsung kvůli ukončené výrobě Note 7 očekává v příštích měsících ztrátu až 3 miliard

note7
0Zobrazit komentáře

Asi není třeba popisovat do detailu nedávné události kolem Samsungu a jeho vlajkové lodi Note 7, které se kvůli vadným bateriím minimálně nadměrně přehřívaly a mnoha případech i kompletně shořely nebo explodovaly. Samsung si tím během několika posledních týdnů utrhl zásadní ostudu a díky tomu, že to bylo zrovna v době, kdy Apple vydával nový iPhone 7, nahrál do karet i svým největším konkurentům.

Telefon se nedoporučovalo používat a dokonce s ním nebylo ani u většiny dopravních společností možné lítat například letadlem. Tento týden pak Samsung oficiálně ohlásil, že stahuje Note 7 z prodeje a zákazníci by měli vypnutý telefon vrátit zpět prodejci, u kterého zařízení kupovali, s tím, že dostanou náhradu v podobě jiného telefonu Samsung nebo konkurence.

palmerluckey

Přečtěte si takéZakladatel Oculus Rift finančně podpořil skupinu, která poškozuje Hillary Clinton v boji proti TrumpoviZakladatel Oculus Rift finančně podpořil skupinu, která poškozuje Hillary Clinton v boji proti Trumpovi

S tím vším samozřejmě přišla otázka, jak moc ovlivní poslední události tržby Samsungu a vypadá to, že opravdu nepůjde o levnou záležitost. V příštích dvou fiskálních obdobích, tedy někde mezi 5 a 6 měsíci, Samsung očekává ztrátu ve výši 3 miliard dolarů, tedy přes 73,5 miliardy korun – informuje přímo na oficiálním webu.

note

Samsung tedy počítá s tím, že se zkusí zaměřit v nejbližší době především na masivní prodej jiných vlajkových lodí, jako například Galaxy S7 a S7 edge, aby tím co nejdříve dorovnal vzniklé ztráty.

Foto: Hui Renjie

Diskuze (0)

Novinka

Anonym