Samozavazovací boty Nike z Návratu do budoucnosti se prodaly za rekordních 2,5 milionu korun

Filip HouskaFilip Houska

mags
0Zobrazit komentáře

Budoucnost obuvi. I takto by se daly nazvat boty z kultovního snímku Návrat do budoucnosti. Společnost Nike již boty se samozavazovací technologií představila a ohlásila limitovaný prodej k 28. říjnu, ovšem výsledný produkt nevypadal tak, jak by si mnozí fanoušci tohoto filmu představovali. Těch skutečně originálních párů existuje pouhých 89 a pro běžného zákazníka je prakticky nemožné je získat. Jednomu se to však povedlo.

Neznámý kupec během dražby v Hong Kongu podal cenovou nabídku, která se vyšplhala na rekordních 104 tisíc dolarů (v přepočtu nějakých 2,54 milionu korun), a aukční síň Dragon 8 nabídku legendárních bot Nike Mags, jejímž majitelem byl filmový Marty McFly, přijala. Může si tak poznamenat, že vydražila nejdražší boty v historii.

awaits

Přečtěte si takéTento nástroj rychle vyhledá ideální místo k bydlení na základě vašeho měsíčního příjmuTento nástroj rychle vyhledá ideální místo k bydlení na základě vašeho měsíčního příjmu

Veškeré peníze poputují na nadaci Michaela J. Foxe (představitele McFlye), která se specializuje na léčbu Parkinsonovy choroby. Ostatně celá tato iniciativa byla k tomuto kroku předurčena. Nadace však získá peníze i odjinud, a to konkrétně z desetidolarových slosovacích lístků, které bylo možné do 11. října zakoupit v rámci speciální soutěže o jeden pár bot Mags. Soutěž uspořádal samotný Nike s tím, že 17. října bude probíhat slosování, kdy vyjde na povrch jeden šťastlivec.

Dražba této obuvi však v Hong Kongu nekončí. Další aukce proběhne koncem tohoto měsíce v Londýně a 12. listopadu také v New Yorku. Je tedy možné, že se v rámci senzace a podpory nadace podaří vydražit další kousky za ještě vyšší částku.

nike-1-17

Diskuze (0)

Novinka

Anonym