S touto službou si můžete pustit audioverzi jakéhokoliv článku ze serveru Medium.com

getplay
0Zobrazit komentáře

Mezi jednoduchými blogovacími platformami už dávno nevedou samostatná řešení, která jsou pro mnoho lidí náročná na správu a konec konců i propagaci, ale spíše servery, na kterých lze uveřejnit jakýkoliv článek a ten pak dále sdílet na sociálních sítích a sledovat ho v žebříčcích dané služby. Tou momentálně nejrozšířenější je pravděpodobně Medium.com.

Na ní publikují jednotlivci i větší společnosti své novinky a myšlenky, které se v případě vyšší čtenosti na základě hodnocení dostanou do žebříčků, odkud jsou dále doporučovány jako zajímavý obsah uživatelům v pravidelných intervalech. Ne všichni ale mají čas na to si články každý den přečíst a tak je odkládají na později a dost pravděpodobně se k nim často ani nevrátí.

vectr1

Přečtěte si takéNový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicíchNový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicích

I na to ovšem existuje řešení, které vzniklo nedávno. Tím je bezplatné rozšíření pro prohlížeč Google Chrome s názvem GetPlay, které dokáže převést text článků do audio podoby a tu pak přehrát nebo sdílet. Pro snadnější přístup k nahrávkám tvůrci momentálně připravují i mobilní aplikaci, ve které bude možno oblíbené články ukládat přímo v jejich hlasové podobě.

medium

To vše je samozřejmě založeno na strojovém hlase, podobném tomu, který využívá Google pro překlady textů. I ten by se měl v nejbližších týdnech dočkat vylepšení, kdy bude možné si kromě různých typů hlasů vybrat i jeho rychlost nebo další podrobné parametry pro lepší dojem z čteného projevu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym