Pražská investiční skupina Rockaway se pouští nového projektu z oblasti přenosu lékařských dat

Filip HouskaFilip Houska

rockaway
0Zobrazit komentáře

Investiční skupina Rockaway, pod kterou spadají významné české společnosti jako Mall.cz, CZC.cz nebo Invia, opět rozšiřuje své portfolio. Stává se finanční a strategickou součástí nového projektu týkajícího se telemedicíny, tedy online přenosu lékařských informací, kterou nově začíná prosazovat internetová lékařská poradna uLékaře.cz.

Rockaway s Jakubem Havrlantem v čele investuje do poměrně zajímavého odvětví. Telemedicína se postupně dostává pod kůži běžným lidem, především však ve Spojených státech a zemích Skandinávského poloostrova, kde se lékaři snaží řešit zdravotní péči a výměnu specifických dat na dálku. Nyní by se tento trend měl seriózněji prosazovat i v Česku.

macbook

Přečtěte si takéUž za pár dní Apple představí úplně nový MacBook Pro s novým designemUž za pár dní Apple představí úplně nový MacBook Pro s novým designem

K tomu se ostatně vyjádřil i MUDr. Tomáš Šebek, zakladatel platformy uLékaře.cz, jež je jednou z největších online poradenských služeb zabývající se medicínou a čítá přes 200 aktivních lékařů s různým zaměřením.

„Základna pacientů, kteří přes uLékaře.cz hledají řešení zdravotního problému, neustále roste. Máme ty nejlepší předpoklady být první volbou pro pacienty v rámci vzdálených lékařských konzultací a v případě složitějších diagnóz i zajistit efektivní řešení v partnerském zdravotnickém zařízení. Ve spolupráci s investiční skupinou Rockaway a již existujícími zdravotnickými zařízeními máme ambice se komplexně postarat až o 10 miliónů pojištěnců,“ řekl.

Právě Rockaway se stává tak stává součástí nového projektu, kterému chce pomáhat s aktivním a bezproblémovým strategickým a finančím rozvojem a chce ho dostat se v několika příštích letech na hranici 10 milionů pacientů, kteří budou moci konzultovat online svůj lékařský stav a objednávat se k relevantním lékařům.

ulekare

K celé situaci se vyjádřil šéf startupové divize Rockaway Ventures, Viktor Fischer:

„Naší strategií je přinášet tradičním odvětvím online alternativu, aby je lidé mohli využívat i v internetovém prostředí, které se stalo nedílnou součástí našich životů. Jsme přesvědčeni, že zdravotnictví je oborem, který si svou online dostupnost zaslouží a lidé na ni už čekají. Telemedicína pro nás byla zajímavá od začátku, ale doteď jsme nenarazili na projekt, kterému bychom opravdu důvěřovali. Až vize a hlavně tým, který stojí za uLékaře.cz, nás přesvědčil.“

U nás se podobným projektům evidentně daří

V Česku na podobné bázi dosud fungoval především portál ZnamyLekar.cz, který se soustředí na budování databáze všech lékařů po České republice, s možností objednat se k nim pomocí online rozhraní. Portál patří polské společnosti DocPlanner, která získala v minulém roce 150 milionů korun od české investiční společnosti Enern a také přes 245 milionů od fondu EBRD.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym