Podívejte se na unikátní systém schopný detekovat drony v místech, kde mohou způsobit nebezpečí

Jiří SvobodaJiří Svoboda

dedrone-your-company
0Zobrazit komentáře

V očích většiny lidí jsou drony skvělou technickou vymožeností, avšak jejich používání má i svou stinnou stránku. Za krátkou dobu své existence stihly způsobit nejeden incident, kvůli tomu, že byly na místech, kde neměly co dělat. Nápadů, jak drony účinně zastavit přišlo v minulosti hned několik, jednu z nejelegantnější variant ale nabízí Dedrone.

Pomocí několika vlastních výrobků, které společně zapadají do jednoho systému, vytvořil mezinárodní tým čtyřiceti lidí platformu, která dokáže snadno, rychle a účinně detekovat jakýkoliv dron v dané lokalitě. Hlavní ideou je vytvořit bezpečnější vzdušný prostor a eliminovat sledování, snahy o teroristické útoky, pašování nebo vandalismus.

spacexmars18

Přečtěte si takéElon Musk představil vizi chystané rakety k cestě na Mars, která by tu mohla být již do 6 letElon Musk představil vizi chystané rakety k cestě na Mars, která by tu mohla být již do 6 let

Hlavní součástkou je DroneTracker – zařízení křížového tvaru, v jehož prostředku se nachází širokoúhlá kamera, v ramenech pak audio senzory, senzor pro noční vidění a Wi-Fi senzor detekující například typ dronu či konkrétní stroj podle sériového čísla. V ideálním případě by těchto modulů mělo být okolo sledované oblasti umístěno několik. Vše se přenáší do krabičky o velikosti routeru přijímající signály ze všech DroneTrackerů.

Fotografien von Jens Distelberg

Mimo přijímání dat umí i odesílat příkazy na připojenou aktivní obranu – rušičky či lasery blokující kameru dronu. Celý systém je ale modifikovatelný a tak obranný perimetr může být vždy uzpůsoben v závislosti na konkrétním místě. K úpravám a nastavení je navíc vše dostupné v přehledné webové aplikaci.

Office Building

Jak drony pomáhají kriminálníkům

Nebezpečí dronů je reálnou věcí, ostatně samotný web Dedrone nabízí celou plejádu videí a článků o tom, co vše dokázaly napáchat. Jeho služby budou směřovat především na stadióny, letiště, datová centra či vládní organizace. Právě zde je totiž riziko nejvyšší. Systém už je instalován i ve věznici Suffolk Country ve státě New York.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym