Tento projekt vymyslel způsob, jakým lze na reálný pohybující se objekt přenášet obraz

Jiří SvobodaJiří Svoboda

dynamic
0Zobrazit komentáře

Promítání filmů zažívalo své začátky už více než před sto lety. Staré a nekvalitní projektory už jsou sice dávno pryč, ale i poměrně nový videomapping, založený na možnosti promítání na nerovnou plochu, je pořád o úroveň níže, než technologie, kterou nedávno vymysleli vědci z Japonska.

Zástupci Ishikawa Watanabe Laboratory z Tokijské univerzity objevili způsob, jak promítat obraz na deformující se či pohybující se povrch, tak, aby se v lidském oku jevil stále přirozeně. Je tak možné promítat například na zahnutý papír či vlajku.

dedrone-your-company

Přečtěte si takéPodívejte se na unikátní systém schopný detekovat drony v místech, kde mohou způsobit nebezpečíPodívejte se na unikátní systém schopný detekovat drony v místech, kde mohou způsobit nebezpečí

Tohoto efektu lze docílit pomocí vědci vytvořeného projektoru zvaného DynaFlash, který dokáže produkovat 8-bitové obrázky v 1000 FPS s celkovou prodlevou pouhých tří milisekund. Druhým dílem skládačky je detektor povrchu, který dokáže snímat z každé plochy označené neviditelným infračerveným inkoustem. Vynálezci tvrdí, že tato nová technologie by mohla mít potenciál v například módě, k „potisku“ triček pohyblivými obrázky, přestože by byla stále potřeba přítomnost projektoru.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym