Jamboard: 4K whiteboard přímo od Googlu

Filip HouskaFilip Houska

google
0Zobrazit komentáře

Pro optimální chemii ve firmě je týmová spolupráce nepostradatelným prvkem. Schůzky, kde pracovníci s odlišnými vlastnostmi a schopnostmi rozebírají konkrétní situaci, kterou se na základě jejich kritických a kreativních pohledů snaží řešit, je pro korporátní synergii alfou a omegou. Tak to vnímá i Google se svým novým produktem, pomocí něhož chce celou tuto práci zefektivnit.

Jamboard je bílá interaktivní tabule, která funguje na podobném principu jako tradiční whiteboardy, ovšem nabízí i možnost živé spolupráce s produktivními aplikacemi balíčku G Suite (původně Google Apps). Veškeré vykonané kroky, ať už jsou provedené lidmi skrze desktopové či mobilní rozhraní, se promítnou na zabudovaném 4K displeji o velikosti 55 palců.

1

Přečtěte si takéTato mobilní aplikace dokáže změřit váš zrak a určit, zdali potřebujete nové kontaktní čočkyTato mobilní aplikace dokáže změřit váš zrak a určit, zdali potřebujete nové kontaktní čočky

Pro přímou fyzickou interakci je možné využívat jak prsty (například pro přibližování vybraných objektů), tak i stylus, který se hodí především pro přesnější psaní a náčrty. Jamboard nabízí i zmizík pro rychlé mazání. Pro práci však není nutné být v blízkosti tabule. Úkony lze provádět i na počítači, smartphonu nebo tabletu. Ty se budou živě promítat na Jamboardu a pověření pracovníci se mohou zapojovat i z druhého konce světa.

image
Jamboard

Právě k živé spolupráci z různých koutů planety byla digitální tabule vybavena Full HD kamerou, reproduktory a Wi-Fi modulem, tedy ideální kombinací pro pohodlnou komunikaci skrze službu Hangouts. Dalším benefitem je také možnost uložení všech kreativních kroků na cloud. Tabule se dá díky stojanu s kolečky kamkoliv přemístit.

Jamboard se má jinak na trh dostat příští rok. Google zatím nestanovil přesnou cenu, nýbrž rozhraní okolo 6 tisíc dolarů, v přepočtu tedy za nějakých 144 tisíc korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym