Caara.cz: český startup, který chce nabídnout online prodej ojetých vozů s ověřením stavu

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Ojetých vozů se v České republice prodá ročně okolo 600 tisíc. Mnoho lidí dává přednost starším automobilům z několika důvodů, mezi které se může řadit například nedostatek financí nebo čerstvé vlastnění řidičského průkazu a snižování hodnoty nového vozu. V bazarech ale často narazí, a to především kvůli nedůvěře v prodejce, obchodním taktikám a celkově vyšší ceně vzhledem k nutným dalším investicím. Na tuto problematiku reaguje nově vznikající český startup Caara.cz.

Caara.cz je internetová služba, která představuje způsob, jak pohodlně koupit či prodat vozidlo bez nutnosti obcházet autobazary. Zakládá si především na transparentnosti, jednoduchosti a striktních podmínkách, jež musí každý nabízený automobil splňovat. Inspiruje se tak od zahraničních hráčů typu Carvana nebo Instamotor nebo od českého startupu Carismo, který před 2 měsíci na platformě Fundlift vybral 3 miliony korun.

snimek-obrazovky-2016-09-12-v-16-06-19

Přečtěte si takéMonitordrazeb.cz: startup, který umí hledat ve všech dražbách nemovitostí v ČeskuMonitordrazeb.cz: startup, který umí hledat ve všech dražbách nemovitostí v Česku

Zájemce tím bude mít jistotu, že koupí výhradně nebouraný vůz s ujetou vzdáleností menší než 150 tisíc kilometrů, stářím do 6 let a maximálně dvěma majiteli. Startup také slibuje, že každé nabízené vozidlo bylo vystaveno nezávislé technické prohlídce a především nebylo kradené či zabavené. Tyto podmínky musí pochopitelně splnit i osoba, která chce vůz na této platformě prodávat.

caara

Služba poskytuje v ceně i roční záruku na skryté vady, šestiměsíční záruku na samotné vozidlo, převod na nového majitele nebo možnost testovací jízdy. Startup byl založen Janem Veselým a financován začínajícím investičním fondem Use It Up. Důvodem takového vzniku byly podle slov negativní zkušenosti s českými bazary.

K čemuž přímo Veselý dodává:

Český trh s ojetými auty, kterých se u nás ročně prodá na 600 tisíc, trápí především nedůvěra, netransparentnost a špatná pověst autobazarů. U nás na Caara.cz je nákup i prodej vozu férový a maximálně transparentní. Díky výrazně menší provizi nabízíme lepší cenu oproti klasickým autobazarům. A na rozdíl od nákupu přes inzerát u nás každý najde detailní nezávislou technickou analýzu každého vozu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym