Tento chytrý náramek umožňuje chytat Pokémony bez telefonu

Filip HouskaFilip Houska

pokemon-go-3-2-970×647-c
0Zobrazit komentáře

Není tomu tak dávno, kdy vývojáři ze studia Niantic Labs společně s Nintendem svou hrou Pokémon GO ovlivnili takřka celý svět. Jejich herní počin na bázi virtuální reality se stal fenoménem a zaznamenával obrovskou úspěšnost. Ta v poslední době relativně upadá, ale to pochopitelně neznamená, že tvůrci na toto dílo zanevřou. Nově totiž Nintendo představilo doplněk, který by se měl stát nezbytným prvkem každého správného fanouška.

O nositelném zařízení se mluvilo již při představení samotné hry. Mělo se jednat o náramek, který by umožňoval prožívat situace z virtuálního světa Pokémonu bez neustálého držení a používání smartphonu. Od prvotní spuštění uběhl nějaký čas a Nintendo světu ukázalo, co nový doplněk pod názvem Pokémon GO Plus dokáže.

karma

Přečtěte si takéGoPro se předvedlo a ukázalo světu svého dronaGoPro se předvedlo a ukázalo světu svého drona

Pokémon GO Plus je malé nositelné zařízení, které funguje na základě Bluetooth připojení. Jakmile proběhne spárování s příslušným telefonem, tak bude fungovat jako jisté notifikační centrum. Hráčům totiž poskytne vibrační zpětnou vazbu v případě, že se v jejich bezprostřední blízkosti nachází nějaký Pokémon nebo PokéStop. Podle toho se doplněk, který může být připevněn například na ruku nebo za opasek, rozsvítí, aby uživatel rozeznal, o jakou situaci se právě jedná. Žlutá barva značí přítomnost nového Pokémona, modrá je indikátorem nejbližšího PokéStop a zelená sděluje, že je v blízkosti Pokémon, který byl již někdy chycen.

pokemongoplus_0921_1

Společnost Niantic Labs, která s Nintendem spolupracuje, se tímto krokem snaží zefektivnit hledání japonských kultovních příšerek. Nutnost nevytahovat smartphonu z kapsy je rozhodně přínosem, a to především z hlediska nespolečensky vypadajícího zvyku či šetření baterie. Doplněk, který se již prodává i v České republice za nějakých 1 300 korun, lze spárovat s operačními systémy iOS a Android. Podmínkou je však nejnovější aktualizace hry.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym